Baconos csirkecomb párolt karfiollal

Anyukámnál volt nemrég hasonló ebéd a tiszteletünkre. Nagyon megtetszett az egyszerűsége, és nem utolsósorban az íze miatt. 🙂 Erről a verzióról azt kell tudni, hogy egy olyan hétköznap délelőttön készült, amikor sikerült 11 óráig aludnom, és 12:30-kor indulnom kellett dolgozni. Szóval roppant gyorsan elkészül, és tényleg nagyon finom! 🙂

tmp_baconos csirke 011365637345

A csirke felső combokat natúr csirke fűszerkeverékkel dörzsöltem be, és mindegyiket 2-2 szelet szalonnába burkoltam. Zsírral kikent, alufóliával fedett tálban sütöttem egy kevés feldarabolt vöröshagymával. 180 fokon, kb. fél óráig hagytam a sütőben, majd levéve az alufóliát, 200 fokon pirulásig visszatettem.

tmp_baconos csirke 02-1985375356

Közben a rózsáira szedett, megmosott karfiolt alacsony lángon, fedő alatt, egy kevés vízzel és libazsírral pároltam, amíg megpuhult. A végén sóztam egy kicsit.

Na jó, megenni már nem volt időm, de elvittem magammal. 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .