Banános-almás tojásfelfújt

Ha igazán fincsi reggelire vágysz, és éppen eleged van a szalonnás tojásrántottából, szuper választás. Nem kell vele sokat dolgozni, de a sütés miatt azért minimum 20 percet igénybe vesz, így ha nincs rá időd reggel, előző este is elkészítheted. Hidegen is nagyon finom. Egész biztosan… 😉

bananos2b_mini

Hozzávalók 1 személyre:

  • 2 db tojás
  • 1 dl sűrű kókusztej (Real Thai vagy Aroy-D)
  • 1 db banán
  • 1 db kis nyári alma
  • 1/2 mk. őrölt vanília
  • csipetnyi stevia por

bananos1b_mini

Elkészítés:

Egy kis kenyérsütő formát kibélelek sütőpapírral, beleteszem a banánt és a hámozott, feldarabolt almát. Hideg sütőbe teszem, 190 fokra kapcsolom be. Amíg felmelegszik, a tojást kikeverem a kókusztejjel, a vaníliával és a steviával. Mikor felmelegedett a sütő, és a gyümölcsök kissé megbarnultak, rácsorgatom a tojásos keveréket, és visszatolom 15 percre. 5-10 percet hagyjuk hűlni.

bananos3_mini
Az első, alma nélküli verzió – sült tejberizsre emlékeztetett az íze 🙂

A hozzávalók mennyisége tulajdonképpen szabadon variálható, többféle verzióban is próbáltam már, egyik sem sikerült rosszul. 🙂 Dupla adag is mehet egy kenyérsütőbe, csak előfordulhat, hogy 1-2 perccel több időre van szüksége, hogy összeálljon. Nagyobb mennyiséget desszert gyanánt egy kisebb tepsiben sütöttem, arányaiban kevesebb tojással, több kókusztejjel és édesítővel. Ekkor 25 percig is eltarthat a sütés. Ha kicsit megnyomkodjátok a tojásos réteg tetejét, érezni, hogy folyik-e még. Akkor a legfinomabb, amikor már nem folyós, de még nem is szilárdult meg teljesen.

Jó étvágyat! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .