Céklás brownie

Mindenféle brownieval lelkesen szoktam próbálkozni, már csak azért is, mert nem nagyon lehet elrontani, legfeljebb, ha kiszárítjuk. Ezzel a verzióval a Diéták & Álmok blogon futottam össze nemrég, rögtön tudtam, hogy még lesz közünk egymáshoz. Picit kellett csak paleósítani, és elsőre is nagyon finom lett. Annyira, hogy másnap már készült is a következő. 🙂

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt cékla
  • 20 dkg 80%-os étcsokoládé
  • 15 dkg kókuszzsír
  • 15 dkg-nyi édesítés, nálam ez 3/4 mk. stevia por
  • 6 db tojás
  • 7 + 5 dkg mandula
  • 3 dkg natúr kakaópor

A céklát egy aprítóban ledaráltam (nem krémesre, de apróra). A csokoládét a kókuszzsírral és a stevia porral összeolvasztottam, hagytam kihűlni. 7 dkg manulát porrá daráltam, a maradékot pedig késsel felaprítottam kicsit. A tojásokat a kihűlt csokis masszával alaposan kikevertem, majd belement az aprított mandulán kívül az összes többi hozzávaló is. Szilikonos formába töltöttem (kb. 20*20-as tepsinek felel meg), de sütőpapír is használható. Megszórtam a mandulával, végül betettem a 180 fokra előmelegített sütőbe. Nekem 22 perc alatt elkészült.

Jó étvágyat! 🙂

Print Friendly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*