Citromos avokádókrémes torta

Mint azt már észrevehettétek, nagyon szeretem az avokádókrémeket.  🙂 Jöhet sósan vagy édesen is, és imádok kísérletezni vele. Az egyetlen problémám, hogy nem nagyon tudom előre tervezni az elkészítésüket. Általában akkor vásárolok avokádót, amikor le van árazva. Ha ilyenkor már érett, nincs mese, fel kell használni, mert hamar tönkremegy. Ha éretlen, otthon tárolom pár napig, néha megnyomkodom, hogy jó-e már, és ha igen, hajrá! 🙂 Annyit tehetek ilyenkor, hogy ha napra teszem, gyorsabban érik. Most hétvégén ez utóbbi történt, vagyis a néhány napja éretlenül vásárolt avokádók várták jobb (?) sorsukat, és szombatra lettek tökéletesek. Így aztán ezzel a tortával háláltam meg a nőnapra kapott gyönyörű rózsacsokrot… 🙂

tmp_citromkrémes torta 41520242450

Hozzávalók az alaphoz:

  • 6 dkg mandula
  • 4 dkg szezámmag
  • 2 db tojás
  • 2 ek. eritrit
  • 1 mk. szódabikarbóna

A magokat ledaráltam, a tojásokat felvertem, és minden hozzávalót alaposan összekevertem. 18 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformában sütöttem 170 fokon 30 percig.

tmp_citromkrémes torta 1-889975564

Hozzávalók a krémhez:

  • 4 db érett avokádó
  • 2 db citrom (csalóka lehet, inkább kóstoljátok, mert mérettől és lédússágtól is függ)
  • 18-20 db (aszalt) datolya
  • 2 ek. kókuszzsír

A datolyákat alaposan lemostam, majd feldarabolva alacsony lángon pároltam őket kb 1 dl vízzel, amíg magukba szívták a nedvességet. Botmixerrel jól összeturmixoltam az avokádókkal, a citrom levével és a kókuszzsírral. A krémet a kihűlt alapra kentem, a tetejét reszelt étcsokival szórtam meg (kb. 3-4 dkg volt).

Sanyi az első falat után: “Ez jó!”. Második falat: “Naggyon jó!!!” 🙂

Print Friendly, PDF & Email

“Citromos avokádókrémes torta” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*