Csirkemell csíkok zöldségágyon

Ez a vacsora nem úgy indult, hogy megosztom majd a blogon, de annyira finom lett, hogy mindenképpen éremesnek tartom rá. Eredetileg a cél mindössze annyi volt – mint megannyi más alkalommal -, hogy gyorsan összehozzak valami ehetőt a hűtőszekrényem nyújtotta lehetőségeken belül. 🙂

tmp_csirkemell zoldsegagyon-1444697340

Hozzávalók:

  • 1 szál póréhagyma
  • 3 db nagy sárgarépa
  • 1 fej zeller
  • 2-3 ek. kókuszzsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 80 dkg csirkemell
  • 2 ek. mangalica zsír (vagy bármilyen más zsír)
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 tk. tárkony
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1 ek. mustármagos mustár

tmp_csirkemell zoldsegagyon 1-327671897

A póréhagymát felkarikáztam, és megpároltam a kókuszzsíron. A zellert feldaraboltam, és a répával együtt vékony szeletekre vágtam. Mikor a hagyma megpárolódott, hozzáadtam az áttört fokhagymát, majd a zöldségeket. Sóztam, borsoztam, és kb. 1,5 dl vízzel fedő alatt félpuhára pároltam. A csirkemelleket megmostam, csíkokra vágtam, és a zsíron a fűszerekkel és a mustárral fehéredésig összeforgattam. Ezután ráborítottam a párolt zöldség tetejére, lefedtem, és 190 fokos sütőben 30 percig sütöttem.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*