Csirkeszív ragu

Kissé nehéz helyzetben vagyok, mert ez a vacsora nem most készült. Pár hete került az asztalra, és természetesen nem jegyeztem fel, hogy pontosan hogyan csináltam. Többször jártam már így, mert “úgysem felejtem el”, ami úgy 3 egész napig igaz is. Aztán azt is elfelejtem, hogy mit nem felejtek el… Mikor eljutok oda, hogy közzétegyem a kincsemet, izzasztó meló összeszedni az emlékeimet, de általában azért sikerül. 🙂 Ezt a csirkeszíves receptet pedig nem szívesen hagynám ki, mert annak ellenére, hogy maga a szív sosem tartozott a kedvenceim közé, most nagyon ízlett. Ilyen puha csirkeszívet még sosem ettem, kifejezetten jól esett. Szóval hajrá! 🙂

csirkesziv2b_mini

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkeszív
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 ek. kókuszzsír
  • 200 g csiperke gomba (konzerves, szeletelt verzió volt)
  • 1/2 fej karfiol
  • 1/2 kg sárgarépa
  • 2 cukkini
  • 1/2 dl víz
  • bors
  • kakukkfű
  • bazsalikom

csirkesziv3b_mini

Elkészítés (wokban javaslom):

A felszeletelt hagymát a kókuszzsíron üvegesre pároltam, majd hozzáadtam a szíveket. Közepes lángon kifehérítettem őket, sóztam, hozzáadtam a vizet, és a legalacsonyabb lángon, lefedve kb. 10-15 percig rotyogtattam. Hozzáadtam a megtisztított, feldarabolt zöldségeket (a karfiolt rizsszerűre daráltam), kicsit utánasóztam, és fedő alatt tovább pároltam. Mikor a répa már majdnem teljesen megpuhult, belekevertem a gombát, és megszórtam a fűszerekkel. Fedő nélkül, kicsit magasabb lángon, időnként óvatosan átforgatva készre főztem.

csirkesziv1b_mini

A karfiol a végeredményben már nem nagyon mutatkozik, de legközelebb is így készíteném, mert finoman szaftossá tette az egészet. A cukkinivel óvatosan bánjatok, hamar párolódik, könnyen törik! Az sem baj, ha nem a többi zöldséggel, hanem egy kicsit később teszitek bele. Jó étvágyat! 🙂

csirkesziv4b_mini

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*