Eper kókuszhabbal – mi kell még?

Egy desszertet, főleg egy paleo desszertet a legritkább esetben kell túlbonyolítani. Egyébként is az a tapasztalatom, hogy sokszor a legegyszerűbb posztjaimra kapom a legtöbb lelkes visszajelzést, vagyis úgy látom, érdemes megosztani Veletek minden, elsőre jelentéktelennek tűnő receptet/ötletet is. 🙂 Na és eperszezonban mi lenne aktuálisabb, mint a friss eper kókuszhabbal? Ugye hogy ugye? 🙂

eperdesszert_mini

Két igen fontos hozzávalója az eper és a kókuszhab… 🙂 Utóbbit jó zsíros, Real Thai vagy Aroy-D kókusztejből, hűtéssel, habosra veréssel pillanatok alatt megoldhatjátok. Én csak őket javaslom jó szívvel, mert elvben semmi mást nem tartalmaznak a kókuszkivonaton és a vízen kívül, bár továbbra is rejtély számomra, hogy miért nem válik ki a tetejükön a zsír, mint a házi verziónál… Nekünk amúgy ők önmagukban is elég édesek, semmi egyebet nem teszünk bele. Az én kedvenc összeállításom a sok eper kevés habbal, a Sanyi szerint nem árt, ha mindenből sok van… 😀

Print Friendly, PDF & Email

“Eper kókuszhabbal – mi kell még?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. szerintem is, mindenből legyen sok. jó sok hab, jó sok eper. Köszönve a jó dzsemfix találmánynak, épp epret raktározok télire, gyorsan és finomat 🙂 még eperöntetnek is tökéletes fagyi tetejére. és itt most láttam gyömbéres és mentás verzióval, nézzétek http://glurl.co/befozok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*