Fahéjas-banános pudingtorta

Amióta elkészítettem az isteni banánturmixomat, és rájöttem, hogy turmix és turmix között is van különbség, na azóta foglalkoztat a gondolat, hogy ebből valami többet is ki lehetne hozni. Igazából nem is kellett nagy erőfeszítést tenni hozzá, egyszerűen csak csináltam neki egy alapot, és megkötöttem a folyadékot egy kis zselatinnal. Zselatin fixet használtam hozzá, nem ez a legautentikusabb paleo megoldása a dolognak, nyilván agar-agarral is kivitelezhető, csak azt most nem volt “kedvem” venni. 🙂

tmp_torta32068106063

Az alap hozzávalói:

  • 10 dkg mandula
  • 10-12 szem datolya
  • 1 ek. kókuszzsír
  • ha aszalt a datolya, akkor 1-2 ek. víz

Ha aszalt datolyával dolgozunk, mindenképpen mossuk le róla a glükózszirupot, amennyire lehet. A hozzávalókat aprítógépben összedolgoztam, és egy 18 cm-es, folpackkal kibélelt tortaforma aljába simítottam.

tmp_tortaszelet2-1171599327

A puding hozzávalói:

  • 4 banán
  • 1ek méz (ha nem használjátok, akkor bármilyen más paleo édesítő)
  • 1 tk. fahéj
  • vanília aroma
  • 4 dl házi kókusztej
  • 1 zacskó zselatin fix (vagy lehetőség szerint agar-agar)

Turmixgépben az egészet alaposan összemixelem, az alapra öntöm, és minimum 3 órára hűtőszekrénybe teszem. A tetejét fahéjjal szórtam meg, de el tudom képzelni csokiöntettel is… 😉

Gyors, olcsó, finom! Mi kell még? 🙂

Print Friendly

“Fahéjas-banános pudingtorta” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Ezt kaptam szülinapomra és nagyon nagyon finom volt :)))))
    próbáljátok ki :))

    Finom volt tényleg és köszönöm még egyszer Niki 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*