Húsos zöldségfelfújt

Tegnap este azon gondolkodtam, melyik husit olvasszam fel a mélyhűtöttek közül. Végül a darált húsra esett a választás, részben mert talán a leggyorsabban olvad fel, részben mert a legegyszerűbbnek tűnt elkészíteni. A Sanyi nem dobta tőle a hátasokat, mondta, hogy miatta igazán nem muszáj… végül persze egyáltalán nem bánta meg. Olyannyira, hogy a vacsora alatt minden második mondata az volt, hogy „Ezt muszáj feltenned a blogra, nagyon finom!”. 🙂 Az igazsághoz hozzátartozik, hogy talán soha nem születik meg a recept, ha pár hónapja nem készítem el Elmira fűszeres karfiolpüréjét, ami mély nyomokat hagyott bennem. 🙂

tmp_husos felfujt 3737666818

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált sertéshús
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • 1,5-2 fej zeller (gondolom, más zöldség is megteszi, én ezzel készítettem)
  • 4 pici (vagy egy nagy) sárgarépa lereszelve
  • 2 ek. (nálam mangalica) zsír
  • 1 ek. kókuszzsír
  • fehér bors
  • csipet szerecsendió
  • 4 db tojás
  • majoranna
  • kemény sajt a tetejére

A húst a fűszereivel (só, bors, kakukkfű, bazsalikom) és a szétnyomott fokhagymával összeforgatom tűz felett, majdnem készre sütöm. A zellert kis darabokra vágva megfőzöm, amikor megpuhult, a zsírokkal és a fűszerekkel (só, fehér bors, szerecsendió) egy botmixer segítségével alaposan összeturmixolom (ez maga a zellerpüré :-)). A pürébe belekeverem a tojások sárgáját, majd hozzáadom a húst és a reszelt sárgarépát is. A tojások fehérjéjét csipetnyi sóval kemény habbá verem és óvatosan összeforgatom a masszával. Kókuszzsírral kikent tepsibe öntöm, a tetejét megborsozom, és majorannával elkevert reszelt kemény sajttal szórom be vastagon. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm.

tmp_husos felfujt 12108529384

Isteni! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .