Kesutejfölös tepsis fasírt cukkinivel

Nem olyan régen fedeztem fel a közelünkben egy szuper húsboltot, ahol láthatóan nagyon odafigyelnek a minőségre, ráadásul adalékmentes kolbászt, virslit is árulnak. Ezúttal darált sertéshúst vettem csak, annyira friss és guszta volt, hogy egyszerűen nem lehetett elmenni mellette szó nélkül. 🙂 Cukkini még volt a hűtőmben a Sanyi anyukájának kertjéből, ezt használtam fel ehhez a jó kis egytálételhez.

cukkinis_tejfolos_fasirt_1mini

Tejföl helyett gyakran kókusztejszínt használok, ami egyébként egészségesebb megoldás ugye a fitinsavak elkerülése végett, most viszont volt még otthon kesudió, így “néha belefér” alapon őt tejfölösítettem. Nem lehet elégszer elmondani, hogy ha valaki rendszeresen fogyaszt magtejet, magtejfölt, előtte jó sokáig áztassa a magokat!

cukkinis_tejfolos_fasirt_2mini

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált sertéshús
  • 1 nagy cukkini
  • 80 g kesudió
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • borsikafű
  • kókuszzsír

cukkinis_tejfolos_fasirt_3mini

A cukkinit meghámoztam, és vastagabb (kb. 1 cm-es) karikákra vágtam. Kókuszzsíron megpirítottam a karikák mindkét oldalát, majd egy kisebb kizsírozott sütőtál aljára fektettem, és besóztam őket. A vöröshagymát apróra vágva megpároltam, hozzáadtam a darált húst és a fűszereket, majd folyamatosan kavargatva gyakorlatilag készre sütöttem a húst. A korábban beáztatott kesudiót (legjobb, ha 1-2 napig ázik) összeturmixoltam egy kicsivel több vízzel, mint amennyi ellepi, illetve adtam még hozzá két tojást és egy csipet sót. A húst a cukkinire terítettem, és rácsorgattam a kesutejfölös keveréket. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütöttem.

cukkinis_tejfolos_fasirt_5mini

Print Friendly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*