Málnás-fahéjas paleo muffin

Vasárnapi reggelinek készült, részben, hogy valami ünnepi hangulatot teremtsek a lakásban az illatával, részben pedig, hogy megtörjem egy kicsit a reggeli tojásrántotta-sorozatot… 🙂 Egy külföldi oldalon találtam a receptet, csak apró módosításokat iktattam bele, mint hogy mandulaliszt helyett darált mandulát, áfonya helyett málnát használtam, a juharszirupot pedig eritrit-stevia kombóval váltottam ki. Így is nagyon finom lett, számomra is meglepően könnyed, és egyáltalán nem fujtós, ami paleo muffinok esetében sajnos néha előfordul. Nagyon jót tesz neki a málna fanyarsága és nedvessége, a fahéj ízéről és illatáról nem is beszélve.

tmp_malnas_muffin_31989838092

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mandula
  • 1 ek. kókuszliszt
  • 10 dkg-nak megfelelő paleo édesítő (7 dkg eritrit, 1/1 kk. stevia por)
  • 3 tk. fahéj
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 60 ml kókusztej
  • 1tk. vanília aroma
  • 2 tojás
  • 10 dkg fagyasztott málna + 10 szem a tetejére

Összekevertem külön a száraz, és külön a nedves hozzávalókat (az utóbbit alaposan, habosra), majd vegyítettem a kettőt. Beleforgattam a 10 dkg fagyasztott málnát, szilikonos muffin formákba kanalaztam, és mindegyik tetejére tettem 1-1 szem málnát díszítésként. Egy pici fahéjjal még megszórtam, és 175 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütöttem.

tmp_malnas_muffin_2-566414978

Ez az egyik legfinomabb paleo muffin, amit eddig ettem, köszönet érte Monica Bravonak! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .