Petrezselymes cukkini főzelék

Teljesen átlagos vacsorának készült maradék zöldségekből. Tulajdonképpen az is lett, de már a kóstolásnál tudtam, hogy ezt a receptet meg kell osztanom veletek is, mert nagyon finom! Tökéletes főzelék állag, továbbra is bármiféle liszt nélkül, és nagyon selymes, mégis jellegzetes íz. Nincs mese, ki kell próbálni nektek is! 🙂

Hozzávalók (2-3 főre):

  • 2 ek. kókuszzsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • kb. 1/4 fej karfiol
  • 3 db saláta cukkini
  • 2 csipetnyi szerecsendió
  • 1 csokor friss petrezselyem

A vöröshagymát feldaraboltam, kókuszzsíron megpirítottam. Hozzáadtam a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, a sót és a szerecsendiót is, majd fedő alatt puhára pároltam őket. A végén felöntöttem annyi vízzel, hogy még ne lepje el, és újraforralás után botmixerrel összeturmixoltam. Nem kell teljesen pépesre, akkor jó, ha maradnak benne zöldség darabok. Beleszórtam a megmosott, aprított petrezselymet, forraltam rajta még egyet, aztán lehúztam a tűzről.

Jó étvágyat! 🙂

Print Friendly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*