Pulykapörkölt mandulatejföllel, lilahagymás karfiolrizzsel

Hasonlót készítettem már, csak nem pulykából, hanem csirkéből, és nem mandula-, hanem kesutejföllel. Jelentem: így is, úgy is szuper! 🙂

Elsőre talán nem is gondolná az ember, de egyáltalán nem volt macerás ennek a vacsinak az elkészítése. A pörköltet és a  karfiolrizst is csak „odadobja” az ember lánya a tűzhelyre, aztán várja, hogy elkészüljön.

tmp_pöri382894748

A pörkölt hozzávalói:

  • 500 g pulyka felsőcomb (nekem már darabolva volt)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 nagy ek. zsír
  • 1 ek. pirospaprika
  • bors
  • kakukkfű
  • 5 dkg mandula

A hagymát megdinsztelem a zsíron, hozzáadom a pirospaprikát, majd a húst, felöntöm vízzel, és fűszerezem. A lángot lejjebb veszem, fedő alatt főzöm. Mikor már majdnem jó, leveszem a fedőt, és visszaemelve a hőmérsékletet, besűrítem (ha szükséges, még többször pótolom a vizet, amíg teljesen megpuhul). A mandulát 1-2 dl vízzel és pár csepp citromlével alaposan összeturmixolom, majd amikor már kész a pörkölt, hozzáadom, és még forralok rajta egyet.

tmp_P11107881775972266

A karfiolrizs készítését ezen a linken megtaláljátok. A lilahagymát a karfiollal együtt teszem a serpenyőbe. Amit a képen láttok még, csupán díszítés: 2 szelet citrom és 2 salátalevél.

Jó éjt! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .