Rántott máj szezámos bundában

Korábban kísérleteztem már paleo rántott csirkével, akkor a szezámmag helyett őrölt mandula volt a külső borítása a husinak. Az is nagyon fincsi volt, de tekintve, hogy imádom a szezámmagot, nálam most ez a kedvenc. 🙂 Tegnapelőtt sült sertésmájat ettünk velővel, együtt vásároltunk be hozzá, és Sanyi jó szokásához híven vagy egy hétre való adagot kért a pultnál. Na jó, végül így két részletben elfogyasztottuk, a lényeg, hogy a sült májhoz már nem fűlt a fogam, valami más ízre vágytam. Tegnap este elég későn értem haza, így a köret már el is maradt, de a máj elkészült (úgy éjfél előtt egy kicsivel), és nagyon fincsi lett! Sajnos a kép nem a legjobb, ez főleg a fáradtságomnak köszönhető, nézzétek el nekem! 🙂

tmp_rantott maj1131547573

Szóval a sertésmájat olyan 1 cm vastag szeletekre vágtam, és szezámlisztbe, sózott tojásba, majd őrölt szezámmagba forgattam, és kókuszzsírban sütöttem ki közepes lángon. A végén elfogyott a szezámlisztem, így kókuszliszttel helyettesítettem – nem lehetett megmondani, hogy melyik melyik, amikor ettük, úgyhogy használjátok bátran!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*