Spenótfőzelék

Kedvenc főzelékem. Fokhagymásan, tejbe áztatott zsemlével… izé, dehogy. Fokhagymásan, főtt répával sűrítve. 😀 Viccet félretéve, ez a verzió nagyon hasonlít arra, amit anyukám gyakran készített nekem, és én nagyon szerettem.

spenot_mini

Hozzávalók

  • 105 dkg gyorsfagyasztott parajpüré (3 db 35 dkg-os doboz volt)
  • 70 dkg sárgarépa
  • 2 dkg zsír
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. só
  • 6 db tojás

Elkészítés

A spenótot pici víz hozzáadásával, lefedve, alacsony lángon felolvasztottam. A répákat megtisztítottam, feldaraboltam, és feltettem főni. A fokhagymagerezdeket áttörtem, megfuttattam a forró kókuszzsíron, hozzáadtam a felolvasztott spenótot és a sót. Miután a spenót felforrt, a főtt répát leszűrve hozzáadtam, és összeturmixoltam őket.

Lágy tükörtojással a legfinomabb, de az frissen jó, és ez a spenót most munkahelyi ebédnek készült, így főtt tojással ettük.

Ötlet: Kesutejföllel megbolondítva még finomabb! Egy maréknyi kesudiót összeturmixolsz jó alaposan annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd a kész főzelékbe kevered.

Elindult a Paleo konyha recept klubja, csatlakozz Te is hozzánk!
Megoszthatod a kedvenc receptjeidet, és ötletet meríthetsz másokéból.
Várunk! 😉

Print Friendly, PDF & Email

8 hozzászólás “Spenótfőzelék” bejegyzéshez

  1. Kedves Niki ! Köszönöm a receptet, ez a sárgarépás dolog jól hangzik ! Viszont a kesudiót nagyon nem ajánlja a Növényparadoxon c. könyv írója, mivel sok lektint tartalmaz . Azt írja , a glutén a lektinek egyik fajtája , és a lektinek általában a növények védekező fegyverei a rájuk támadókkal szemben : -D
    Köszönöm még egyszer !

    1. Kedves Viola, nagyon szívesen, remélem, hogy ízleni fog! 🙂 Lektinek szinte minden élelmiszerben vannak (még a húsban is), de különböző hatásúak. Ettől függetlenül a sok mag fogyasztását én sem nem szoktam javasolni (pl. fitátok, omega-6 tartalom miatt), időnként viszont én is élek velük, mert finomak. 🙂

  2. Szia Niki!
    Koszonom szepen a receptet!! Most is azt vacsorazom 🙂
    A legjobb spenot amit valaha ettem, majdnem minden heten elkeszitem egyszer.
    Ha nem lennek liszterzekeny, akkor is ezt ennem!
    Evi

  3. Szia!
    Elkészült, finomabb, mint amilyet valaha kóstoltam
    Hálás köszönet érte!
    H.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .