Sütőtökgolyó

Mostanában, ha kókusztejet készítettem, gyakran kidobtam a visszamaradó reszeléket. Volt egy időszak, amikor lelkiismeretesen kiszárítottam, elcsomagoltam, egészen addig, míg egyszer csak azt vettem észre, hogy nem férek el tőle a konyhában. Akkor döntöttem úgy, hogy ha azonnal nem használom fel, inkább kidobom. Most felhasználtam. 🙂 Finom, könnyű, gyors desszert született.

sutotok golyo 1_mini

Hozzávalók:

  • 24 dkg nedves kókuszreszelék (kókusztej készítése után visszamaradt reszelék, ez 20 dkg kókuszreszelék felhasználása után marad nekem)
  • 45-50 dkg megsült sütőtök hús
  • 7 dkg kókuszzsír
  • 2 tk. őrölt gyömbér
  • 1 tk. őrölt vanília
  • kb. 25 dkg-nyi édesítés (nálam 1 csapott mk. stevia por + 2 ek. méz)
  • csipet só

sutotok golyo 2_mini

A sütőtök húsát pépesre turmixolom, majd minden hozzávalót alaposan összegyúrok. Hűtőbe teszem rövid időre (kb. 15-20 perc elég), majd kis golyókat formázok belőle. Ilyenkor még elég nedves a massza, így is finom, de ha hagyjuk állni a hűtőben, szikkad egy kicsit, és jobban összeáll. Emiatt, ha azonnali fogyasztásra kell, akkor inkább a 45 dkg sütőtököt javaslom, máskülönben mehet az 50 dkg. A gyömbért ki ne hagyjátok, az a lelke az egésznek! 🙂

sutotok golyo 3_mini

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .