Szalmarépa és pulykafasírt

Onnan indult az egész, hogy megkérdeztem a Sanyit, mit szeretne enni vacsorára. A válasz az volt, hogy valami fasírtot, olyasmit, amit a hamburgerekbe tesznek. Ha már fasírt, és nem hamburger, akkor legalább szalmakrumpli, izé… dehogy: szalmarépa! 🙂 A végén a fasírt teljesen mellékes – bár igen jó – lett, főszerepbe a sült répa került. Valami isteni, de komolyan! Nem az én ötletem, valakitől hallottam nemrég, hogy imádja így a répát, és ez ott és akkor eszembe jutott. Miért is ne? Fantasztikus ötlet volt. Azóta rendszeresen készül, nem véletlenül. Sanyi egyenesen kijelentette, hogy a szalmakrumpli ehhez képest gyenge próbálkozás. 🙂

repakrumpli2_mini

A szalmarépa:

A répát vékony csíkokra vágom, és forró, bő kókuszzsírban kisütöm. Tálalás előtt sózom. Ennyi. 🙂

Tudom, az elnevezés kicsit sántít, vékonyabbra kellett volna vágnom, de a “hasábrépa” kevésbé tetszett. 🙂

repakrumpli1_mini

A pulykafasírt:

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált pulykahús
  • 3 db tojás
  • 1 tk. só
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 3-4 gerezd fokhagyma áttörve
  • kókuszzsír a sütéshez

Összegyúrom a hozzávalókat, és forró zsírban kisütöm a fasírtokat. 🙂

repakrumpli5_mini

Print Friendly, PDF & Email

“Szalmarépa és pulykafasírt” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Fúúúúú, ez a répa!!! De guszta jajj! 🙂 Épp a sültkrumplira keresek alternatívát,mert azt imááááááááádom! De a sült répát is nagyon! Rendesen sós lesz a répa,nem marad édes?

    1. Csilla, ne haragudj, csak most vettem észre, hogy nem válaszoltam a hozzászólásodra. Szóval a répa édeskés persze, de utólag általában megsózom. Szerintem egyébként sósan vagy anélkül is isteni! 🙂

  2. Én a batátát, a sült édes krumplit szeretem így, főleg a fehéret. A narancssárga sem rossz, de puhább, hasonlít a répára. A fasírtokba mindig teszek valamilyen zöldséget is. Legjobb a mixelt nyers krumpli, de hát az nem paleo 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*