Kedd
Néhány dolog „átcsúszott” hétfőről. 🙂 Nem volt kifejezett cél, bár a mindennapokban nagyon jól jön, ha nem kell minden fogásért külön megdolgozni. Valójában annyi történt csak, hogy az első napon nem mértem fel jól a szükséges mennyiségeket. Annyira sok maradt, hogy ezen a napon este már csak üres leves lesz… 🙂
Ha még nem tudod, hogy miről is szól ez a teszt, itt elolvashatod.
REGGELI
Sütőtökös fasírt
- 1. napi ebéd fele – 759 Ft
Mivel megunni nem tudom, nem bántam, hogy bőven maradt belőle reggelire. 🙂
EBÉD
Spenótfőzelék főtt tojással (6 dl, 75 dkg főzelék fejenként)
- 105 dkg parajpüré – 657 Ft
- 70 dkg sárgarépa – 126 Ft
- 2 dkg kókuszzsír – 25 Ft
- 4 gerezd fokhagyma – 20 Ft
- 7 db (4+3) tojás – 280 Ft
- 1 tk. só
Gyerekkoromban a spenót készítése 3 db zsemle fél liter tejbe való áztatásával kezdődött. Imádtam a főzelékben felbukkanó zsemledarabokat, bevallom, ez az érzés hiányzik. Ízében viszont elég jól sikerült reprodukálni azt a verziót. A receptet itt találjátok.
UZSONNA
Diós süti
- 1. napról maradt
Sanyi: 1/4 rész – 300 Ft (1 198 Ft /4)
Niki: 3/16 rész – 225 Ft (1 198 Ft *3/16)
Bocsánat a matekért… 🙂 Összesen 16 kockányi süti sült hétfőn, ebből Sanyié négy, az enyém három darab a második napon. (Igen, jól számoltok, egy még mindig marad. 🙂 )
VACSORA
Marhahúsleves (1. napról)
- 1/2-1/2 liter leves üresen – 511 Ft
Hogy biztosan ne éhezzünk, kicsit talán túl is vállaltuk magunkat az első két napon a mennyiségeket tekintve, ám annyi baj legyen. Egy-egy nagy pohár leves azért mindig jólesik. 🙂
2. napi zárás:
Reggeli: 759 Ft
Ebéd: 1 108 Ft
Uzsonna: 525 Ft
Vacsora: 511 Ft (2 555 Ft /5)
Összesen: 2 903 Ft
2. nap költsége fejenként: 1 452 Ft
Holnap ismét jövök, újdonságokkal várlak! 🙂
Ha van kedved hozzá, tedd próbára a Te konyhádat és költségvetésedet is! Örülök, ha megosztod velem a tapasztalataidat! 🙂