Csütörtök
Szeretném elmondani, hogy rettentően jól esik a sok hálás, biztató üzenet, amit Tőletek kapok! 🙂 Boldog vagyok, hogy ilyen jól fogadjátok ezt a tesztet, köszönöm! 🙂
Ha még nem tudod, hogy miről is szól ez a teszt, itt elolvashatod.
REGGELI
Saláta tojásfehérje túróval és tepertővel – Sanyi
- 1/2 jégsaláta (20 dkg) – 175 Ft
- 54 g sütőtök – 11 Ft
- 40 ml olívaolaj – 64 Ft
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk. oregánó
- 1 mk. só
- bors
- 78 g tepertő – 215 Ft
A tojásfehérje túróhoz (totu):
- 3 db tojás fehérjéje – 60 Ft
- 1/2 citrom leve – 35 Ft
- 6 g kókuszzsír – 75 Ft
- 2/3 mk. só
A totuhoz a tojásfehérjéket a citrommal, zsírral és a sóval kikevertem, majd lobogó vízbe csorgattam. Körülbelül 1 perc után egy szűrőkanállal kiszedtem a vízből, és egy gézlap, illetve egy szűrő segítségével lecsöpögtettem.
A salátát megmostam, feldaraboltam, a sütőtököt hozzáreszeltem. Az olívaolajat a fűszerekkel kikevertem, és a salátával összeforgattam. A végén a totu is belekerült. Nem mondom, hogy klasszikus párosítás, de Sanyi tepertőt evett hozzá, és szerette. 🙂
Tojásrántotta – Niki
- 5 db tojás – 200 Ft
- 1 g kókuszzsír – 13 Ft
- só
- pirospaprika
- 1/3 kígyóuborka – 57 Ft
- 86 g savanyú káposzta – 42 Ft
Talán sok magyarázatot nem igényel, klasszikus rántotta, ízlés szerint átsütve. 🙂 A savanyú káposzta nagyon jól passzol hozzá!
EBÉD
Zöldfűszeres sült csirkecomb fokhagymapürés sült zellerrel
A húshoz (felét ettük ma, fele holnapra maradt):
- 4 db (1,2 kg) egész csirkecomb – 962 Ft
- 34 g sertészsír a tepsi kikenéséhez – 29 Ft
- 16 g sertészsír a combok tetejére – 14 Ft
- só, bors
- bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű
A sült zellerhez:
- 1,326 kg zellergumó – 530 Ft
- 2 fej(!) fokhagyma – 114 Ft
- 16 g sertészsír a tepsi kikenéséhez – 14 Ft
- 92 g sertészsír (ezzel forgatom össze a zellert) – 79 Ft
- só, bors
- petrezselyem
A sült csirkecombhoz a zsírral kikentem a sütőtálat, és befűszereztem a combok alsó felét. Beletettem őket a tálba, és megkentem a tetejüket zsírral. Sóztam, borsoztam, majd előmelegített sütőben pirosra sütöttem őket (190 fokon kb. 1 óra).
A fokhagymapürés sült zeller valami szenzációs dolog, Mezei Elmirának a második szakácskönyvében találkoztam vele. A lényege, hogy a zsírral összeforgatva, befűszerezve sütöm ki a zellert (170 fokon 60-90 perc) két fej fokhagyma kíséretében (nem kell megpucolni őket!). Amikor elkészült, a fokhagymafejek végét levágom, kinyomom belőle a pürévé sült fokhagymát, majd összekeverem a sült zellerrel. Ki kell próbálnotok, nagyon-nagyon jó!
UZSONNA
Sütőtökpuding – Niki
- Előző napról maradt 1/4 rész puding – 133 Ft
A mai ebéd nekem elég kiadós, ez a puding is csak azért csúszott még le, hogy mégse vesszen kárba. 🙂
Diós süti banánnal és almával – Sanyi
- 1/16 rész diós süti az 1. napról – 74 Ft
- 1 db (20 dkg) alma – 80 Ft
- 2 db (374 g) banán – 150 Ft
Ez a süti hűtőben simán eláll 3 napig, úgyhogy ne aggódjatok, jól van a Sanyi! 🙂
VACSORA
Marhahúsleves (1. napról)
- 1-1 tányér leves zöldséggel, hússal – 511 Ft
4. napi zárás
Reggeli: 947 Ft
Ebéd: 1 240 Ft (1 005 Ft /2 + 752 Ft)
Uzsonna: 437 Ft
Vacsora: 511 Ft (2 555 Ft /5)
Összesen: 3 135 Ft
4. nap költsége fejenként: 1 568 Ft
Holnap ugyanekkor ugyanitt? 🙂
Ha van kedved hozzá, tedd próbára a Te konyhádat és költségvetésedet is! Örülök, ha megosztod velem a tapasztalataidat! 🙂