Vasárnap
Elérkeztünk az első hét utolsó napjához. 🙂 Reggel megszavaztuk a gyümölcsös rántottánkat, ebédre finom libamell lesz, a desszert pedig az egyik kedvenc kókuszreszelék-újrahasznosításunk, a sütés nélküli narancsos kókuszkocka.
Ha még nem tudod, hogy miről is szól ez a teszt, itt elolvashatod.
REGGELI
Almás-banános tojásrántotta
- 2 db (36,6 dkg) alma – 147 Ft
- 2 db (46,8 dkg) banán – 140 Ft
- 10 db tojás – 400 Ft
- 30 g kókuszzsír – 38 Ft
- 1/2 mk. stevia por – 31 Ft
- 1 mk. őrölt vanília
- csipetnyi só
Nem csak én szeretem. 🙂 Az almát meghámozom, felkockázom, és kicsit megpirítom a zsíron. Mikor kezd barnulni, hozzáadom a felkarikázott banánt, kicsit átforgatom, majd ráöntöm az előzőleg a vaníliával, steviával, csipetnyi sóval kikevert tojást, és készre sütöm.
+ 1 db (16,4 dkg) banán Sanyinak … – 50 Ft
… akinek a banánból sohasem elég. 😀
EBÉD
Húsleves pulykanyakból
- 21,4 dkg pulykanyak – 145 Ft
- 41 dkg sárgarépa – 78 Ft
- 28 dkg zeller – 112 Ft
- 1/8 fejes káposzta – 42 Ft
- 1 db (10 dkg) vöröshagyma – 20 Ft
- 1/2 karalábé – 60 Ft
- 1 ek. só
- bors
Elfogyott ugye már a jó kis marhahúsleves, de nem is baj, vasárnap azért friss dukál. 🙂 Ez így most egy napi adag lett, jó részét ebédre, a maradékot vacsorára ettük.
Sült libamell savanyú káposztával
- 2 db (30 + 41 dkg) libamell – 1309 Ft (50% kedvezmény)
- só
- 50 dkg savanyú káposzta – 240 Ft
A libamellet először zsíros felével lefelé egy serpenyőbe tettem, megsóztam, és tartaléklángon kb. 10 perc alatt kiolvasztottam a zsírját. Nagyobbra vettem a lángot, és kb. 1 perc alatt fehéredésig sütöttem a húsát. Ezután előmelegített sütőben 150-160 fokon 12-15 perc elég neki (saját zsírjában, bőrös felével felfelé), most egy kicsit bent felejtődött, de azért így is igen finom volt! 😉
A köretet nem variáltam túl, a vecsési savanyú káposzta tökéletes hozzá. Most így nyersen kívántuk, de természetesen párolni is lehet.
DESSZERT
Narancsos kókuszkocka (vendégségbe vittük, 1/4-ét fogyasztottuk el)
Az alaphoz:
- 8 dkg házi kókuszliszt – kókusztejnél elszámolva
- 16 dkg víz
- 1 db narancs – 70 Ft
- 0,5 (64 g) citrom leve – 26 Ft
- 4 dkg méz – 80 Ft
- 1/2 mk. stevia por – 31 Ft
- 10 dkg kókuszzsír – 125 Ft
- 10 g zselatin por (+ 0,5 dl víz) – 70 Ft
- 1 db (21 dkg) banán – 63 Ft
A csokimázhoz:
- 5 dkg kókuszzsír – 63 Ft
- 5 dkg kakaópor – 140 Ft
- 4 dkg méz – 80 Ft
- 1,1 dl házi kókusztej – 28 Ft
Az eredeti receptet itt találjátok. Ez a mostani verzió annyiban különbözik, hogy tettem bele zselatint, annak érdekében, hogy szebben szeletelhető legyen (ezt 0,5 dl vízzel összeforralva kevertem a masszához), illetve egy szétnyomott banán is került az alapba.
VACSORA
- mai ebédről maradt leves
- tegnapi ebéd (sprotni párolt sárgarépával) 1/4-e – 302 Ft
- 2 db (42 dkg) banán (1-1 fejenként) – 126 Ft
7. napi zárás
Reggeli: 806 Ft
Ebéd: 2 006 Ft
Uzsonna: 194 Ft (776 Ft /4)
Vacsora: 428 Ft
Összesen: 3 434 Ft
A 7. nap költsége fejenként: 1 717 Ft
Holnap kezdődik a második felvonás! 🙂 Várlak szeretettel!
Ha van kedved hozzá, tedd próbára a Te konyhádat és költségvetésedet is! Örülök, ha megosztod velem a tapasztalataidat! 🙂