Egy újabb kísérlet a kókusztej készítése után fennmaradó reszelék felhasználására. Jelentem, eddig ez a legjobb! 🙂 Olyannyira, hogy amikor kóstolót vittem nem paleos, de fogyókúrázni szándékozó apukáméknak belőle, rögtön elkérték a receptjét, és már másnap náluk is elkészült… 🙂 Még a kókusztej készítését is bevállalták érte. 🙂 Ennek köszönhetően azt is sikerült megtudni, hogy nem csak mákliszttel, hanem mákkal is működik a dolog, csak kicsit kevesebb zsírt kell hozzáadni. Szóval tuti siker, legalábbis nálunk.
Hozzávalók:
- 20 dkg kókuszreszelékből készült tej előállítása során visszamaradó, még nedves reszelék (lemértem, 24 dkg volt)
- 20 dkg mákliszt (lehet ugyanennyi mák is)
- 3 db alma
- 5 dkg-nyi édesítés (én 1/4 mk. steviát használtam) – édesszájúaknak mehet picit több is
- 5 ek. kókuszzsír (ha nem lisztet, hanem mákot használsz, akkor csak 3 ek.)
- 4 db tojás
- 1 tk. vanília aroma
- 1 tk. szódabikarbóna
- 3 marék mazsola
Összekevertem a máklisztet a reszelékkel és a szódabikarbónával, a tojást pedig felvertem az édesítővel, a zsírral és a vaníliával. Összegyúrtam az egészet, hozzáadva a lereszelt almákat és a mazsolát. Kókuszzsírral kikent tepsiben 180 fokon 30 percig sütöttem.
Nem száraz, nem vizes, könnyű és finom, remek reggeli lehet! 🙂
Isteni süti, imádjuk!!!
Szia, a süti finom, de nem lett jó az állaga… nagyon morzsálódik, szétesik, szinte kanállal kell enni. Szerinted rakjak több tojást bele? az összetartaná?
köszi!
Szia! Nem tudom, mi lehet az oka… Nem egy tömör állagó süti, az tény, de szétesni azét nem szokott. Több tojás segíthet, igen, illetve arra figyelj még, hogy ne süsd túl. Niki