Kapcsolat

A Paleo konyha Facebook oldalán keresztül kapcsolatba léphetsz velem, akár fájlt is tudsz küldeni, ha szeretnél (klikk a mammutra):

Az alábbi űrlapot kitöltve is tudsz nekem üzenni:

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet

     

    Print Friendly, PDF & Email

    8 hozzászólás “Kapcsolat” bejegyzéshez

    1. Kedves Niki!
      3-5 hete kezdtem el a paleo étrend szerinti étkezést. Szeretném megkérdezni, hogy milyen kenyeret lehet enni, mert amit felénk lehet kapni (18. ker), az rettenetesen drága (30 dkg, és 900 forint) Hogyan tudnék ennél olcsóbban kenyérhez jutni, mert teljesen nem tudom egyszerre kiiktatni az életemből, az étrendemből. Válaszát előre is köszönöm.
      Üdvözlettel: Kisváradi György

      1. Kedves György!

        Ha magad készíted, biztos, hogy jobban jössz ki anyagilag, de sosem lesz olyan olcsó, mint a búzalisztes kenyér sajnos. Az a helyzet, hogy mi összesen 3-4 hónapig fogyasztottunk paleo kenyeret (akkor még blogom sem volt), ami azt jelenti, hogy lassan 5 éve semmilyen kenyérfélét nem eszünk, ezért a blogom sem nagyon találsz kenyér receptet.

        Ajánlom viszont, hogy csatlakozz a Paleo konyha Facebook klubjába, mások már osztottak meg általuk használt kenyér recepteket, és ha felteszel ott egy erre vonatkozó kérdést, biztos, hogy többen is szívesen segítenek, mi vált be nekik.
        Ezen kívül nézd meg esetleg Márta oldalát, ahol több paleo kenyér receptet is találsz.

        Remélem, tudtam segíteni. 🙂

        Üdv: Niki

    2. Kedves Niki!
      Egy olyan kérdésem lenne, hogy gluténmentes kenyérkészítéshez az útifű maghéjból muszáj 2 ek-nyi mennyiség? A kislányomnak szeretnék kenyeret készíteni (15 hós), de tudom az útifű maghéjról, hogy sokat kell rá inni. Az én kislányom nem iszik sajnos sokat, nem merném ekkora adagban használni… Mivel tudom helyettesíteni? Valahol olvastam, hogy elég 1-2 kávéskanálnyi egy kenyérbe…
      Válaszodat előre is köszönöm, üdv.: Kata

      1. Kedves Kata!

        Az útifű maghéj mennyisége mindig a konkrét recepttől függ. Általában az a szerepe, hogy magából a tésztából is elvonja a nedvességet, azaz az szépen összeálljon, és hogy a végeredmény ne legyen vizes. Gyakran a tojás kiváltására is használják, mert jól összetartja a tésztát anélkül is. Valóban igaz, hogy ha ölyasmit fogyasztasz, amiben útifű maghéj van, oda kell figyelni a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására, de általában kívánja is az ember utána.

        Üdv:
        Niki

    3. KEDVES PALEO KONYHA!MOST TALALTALAK MEG ES OLVASTAM A TE ISMERETSEGEDROL A CIKKET , es ez ugyan nem paleo de, azt szerenem kerdezni hogy a deodorantot hogy csinalod.nalunk/ hollandia/ most nagyon ellenzik az aluminiumos deot.es meg a vanillias receptben irod a van.merteket, az mi?cseppek?elore is koszonom a valaszt. kulonben fb-n vagyok nincs bloggom es 68 eves vagyok. mar 3 eve kissebb nagyobb sikerrel csinalom a pleot es 15 kg-t fogytam.igy maradok ennel az eletnel.koszonom valaszod /oma/ judit

      1. Kedves Judit! A dezodor alapreceptjét erről az oldalról vettem, hogy én pontosan hogyan készítem, az hamarosan fent lesz a blogon. Vanília esetén általában őrleményt használok, bioboltban szoktam vásárolni. Örülök, hogy tetszik a paleo és hogy pozitív tapasztalataid vannak. Így tovább! 🙂 Üdv: Niki

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    *

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .