A paleo alapját képező élelmiszerek tulajdonképpen nem újdonságok: ezek ugyanis a zöldségek, a jó minőségű zsírok, húsok, halak, a tojás, a gyümölcsök és magvak. A leggyakrabban felmerülő kérdések általában a gabona, a tejtermékek és a finomított szénhidrátok kiváltásával kapcsolatosak. Az alábbi menüpontokban ezeknek az élelmiszereknek a paleo verzióit tekintem át, kiegészítve a zsírok, olajok megfelelő használatával.
Segítséget szeretnék kérni, egyáltalán hogyan fogjunk hozzá, hogyan kell áttérni a paleo táplálkozásra. Férjem baypass műtött, cukorbeteg. Szeretném tudni, reggelire miket lehet fogyasztani, főételeket, levesek készítését! Nagyon fontos, hogy válltoztassunk az étkezésünkön, mert sajnos a betegségeink csak szaporodnak. Segítséget megköszönve: Szűcsné Németi Dorottya
Kedves Dorottya! Mielőbbi regenerációt kívánok a férjének. A honlapon a desszert, leves, stb. kategóriákkal (oldalsávban) le tudja szűrni az ételeket. Esetleg nézzék meg ezt a két hetes Paleo konyha tesztet, ami tulajdonképpen egy két heti mintaétrend, több ötletet is talál. Minden jót 🙂