Nagy Paleo konyha teszt – 4. nap

Csütörtök

nagy-paleo-konyha-teszt-04-nap

Szeretném elmondani, hogy rettentően jól esik a sok hálás, biztató üzenet, amit Tőletek kapok! 🙂 Boldog vagyok, hogy ilyen jól fogadjátok ezt a tesztet, köszönöm! 🙂

Ha még nem tudod, hogy miről is szól ez a teszt, itt elolvashatod.

REGGELI

Saláta tojásfehérje túróval és tepertővel – Sanyi

  • 1/2 jégsaláta (20 dkg) – 175 Ft
  • 54 g sütőtök – 11 Ft
  • 40 ml olívaolaj – 64 Ft
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk. oregánó
  • 1 mk. só
  • bors
  • 78 g tepertő – 215 Ft

A tojásfehérje túróhoz (totu):

  • 3 db tojás fehérjéje – 60 Ft
  • 1/2 citrom leve – 35 Ft
  • 6 g kókuszzsír – 75 Ft
  • 2/3 mk. só

4-R-S

A totuhoz a tojásfehérjéket a citrommal, zsírral és a sóval kikevertem, majd lobogó vízbe csorgattam. Körülbelül 1 perc után egy szűrőkanállal kiszedtem a vízből, és egy gézlap, illetve egy szűrő segítségével lecsöpögtettem.

A salátát megmostam, feldaraboltam, a sütőtököt hozzáreszeltem. Az olívaolajat a fűszerekkel kikevertem, és a salátával összeforgattam. A végén a totu is belekerült. Nem mondom, hogy klasszikus párosítás, de Sanyi tepertőt evett hozzá, és szerette. 🙂

Tojásrántotta – Niki

  • 5 db tojás – 200 Ft
  • 1 g kókuszzsír – 13 Ft
  • pirospaprika
  • 1/3 kígyóuborka – 57 Ft
  • 86 g savanyú káposzta – 42 Ft

rantotta

Talán sok magyarázatot nem igényel, klasszikus rántotta, ízlés szerint átsütve. 🙂 A savanyú káposzta nagyon jól passzol hozzá!

EBÉD

Zöldfűszeres sült csirkecomb fokhagymapürés sült zellerrel

A húshoz (felét ettük ma, fele holnapra maradt):

  • 4 db (1,2 kg) egész csirkecomb – 962 Ft
  • 34 g sertészsír a tepsi kikenéséhez – 29 Ft
  • 16 g sertészsír a combok tetejére – 14 Ft
  • só, bors
  • bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű

A sült zellerhez:

  • 1,326 kg zellergumó – 530 Ft
  • 2 fej(!) fokhagyma – 114 Ft
  • 16 g sertészsír a tepsi kikenéséhez – 14 Ft
  • 92 g sertészsír (ezzel forgatom össze a zellert) – 79 Ft
  • só, bors
  • petrezselyem

4-E

A sült csirkecombhoz a zsírral kikentem a sütőtálat, és befűszereztem a combok alsó felét. Beletettem őket a tálba, és megkentem a tetejüket zsírral. Sóztam, borsoztam, majd előmelegített sütőben pirosra sütöttem őket (190 fokon kb. 1 óra).

A fokhagymapürés sült zeller valami szenzációs dolog, Mezei Elmirának a második szakácskönyvében találkoztam vele. A lényege, hogy a zsírral összeforgatva, befűszerezve sütöm ki a zellert (170 fokon 60-90 perc) két fej fokhagyma kíséretében (nem kell megpucolni őket!). Amikor elkészült, a fokhagymafejek végét levágom, kinyomom belőle a pürévé sült fokhagymát, majd összekeverem a sült zellerrel. Ki kell próbálnotok, nagyon-nagyon jó!

UZSONNA

Sütőtökpuding – Niki

sutotokpuding

A mai ebéd nekem elég kiadós, ez a puding is csak azért csúszott még le, hogy mégse vesszen kárba. 🙂

Diós süti banánnal és almával – Sanyi

  • 1/16 rész diós süti az 1. napról – 74 Ft
  • 1 db (20 dkg) alma – 80 Ft
  • 2 db (374 g) banán – 150 Ft

4-U

Ez a süti hűtőben simán eláll 3 napig, úgyhogy ne aggódjatok, jól van a Sanyi! 🙂

VACSORA

Marhahúsleves (1. napról)

  • 1-1 tányér leves zöldséggel, hússal – 511 Ft

3-V1

4. napi zárás

Reggeli: 947 Ft
Ebéd: 1 240 Ft (1 005 Ft /2 + 752 Ft)
Uzsonna: 437 Ft
Vacsora: 511 Ft (2 555 Ft /5)

Összesen: 3 135 Ft

4. nap költsége fejenként: 1 568 Ft

Holnap ugyanekkor ugyanitt? 🙂

Ha van kedved hozzá, tedd próbára a Te konyhádat és költségvetésedet is! Örülök, ha megosztod velem a tapasztalataidat! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*