Nagy Paleo konyha teszt – 6. nap

Szombat

nagy-paleo-konyha-teszt-06-nap

Pihentető hétvégét kívánok! 🙂 Ha netán dolgozol, kitartás, és jusson eszedbe, hogy ennek is vége lesz egyszer! 😀

Ha még nem tudod, hogy miről is szól ez a teszt, itt elolvashatod.

REGGELI

Az első nap a héten, hogy végre együtt reggelizünk. 🙂

Tükörtojás almás-céklás salátával, angolszalonnával

  • 1 db (24 dkg) jégsaláta – 229 Ft
  • 1 db (18 dkg) alma – 72 Ft
  • 85 g cékla – 19 Ft
  • 7 db (3+4) tojás – 280 Ft
  • 122 g (38+84) angolszalonna – 244 Ft
  • 15 ml fehérborecet – 7 Ft

6-R

6-R2

A jégsalátát megmostam, feldaraboltam, majd hozzáreszeltem az almát, a céklát, és összeforgattam a fehérborecettel. A tojásokból lágy tükörtojást készítettem, az angolszalonnát csíkokra vágva tálaltam mellé.

EBÉD

Sprotni bazsalikomos párolt répával (3/4 rész fogyott el)

A sprotnihoz:

  • 73 dkg egész sprotni – 511 Ft
  • 20 dkg kókuszzsír – 250 Ft
  • 1/2 citrom leve – 60 Ft
  • 62 g dijoni mustár – 160 Ft (40% kedvezmény)

A párolt répához:

  • 1 kg sárgarépa – 189 Ft
  • 3 dkg kókuszzsír – 38 Ft
  • 1 ek. bazsalikom
  • 1 tk. só
  • bors

6-E

A fagyasztott sprotnit megmostam, egy nagyobb tányéron szétteríttetem. Megszórtam sóval, és meglocsoltam a citromlével. A kókuszzsírt egy serpenyőben felforrósítottam, és pár perc alatt kisütöttem benne a halacskákat.

A répákat megtisztítottam, és feldaraboltam. Befűszerezve a kókuszzsíron tartaléklángon pároltam lefedve, néha megkavartam. Akkor a legfinomabb, ha egy kicsit megkaramellizálódik, de még nem ég le. 🙂

UZSONNA

Sült banánpuding (felét fogyasztottuk el, másik fele vendégeké lett)

  • 0,5 l házi kókusztej – 125 Ft
  • 2 db (35,4 dkg) banán – 106 Ft
  • 5 tojás sárgája – 100 Ft
  • 1/2 mk. stevia por – 31 Ft
  • 1 tk. mézeskalács fűszer
  • 40 g kókuszzsír a formák kikenéséhez – 50 Ft

+ 1 db (16,2 dkg) banán Sanyinak – 49 Ft

6-U

A kókusztejet a banánnal összeturmixoltam, felforraltam a steviával és a mézeskalács fűszerrel, majd a tojások sárgájához csorgattam folyamatos keverés közben. Kizsírozott szuflé formákba öntöttem, és vízfürdőben 175 fokra előmelegített sütőbe tettem őket. Körülbelül 40 percig sütöttem.

VACSORA

Sütőtök krémleves

  • 93,4 dkg sütőtök – 186 Ft
  • 38 g sertészsír – 33 Ft
  • 1 db (100 g) vöröshagyma – 20 Ft
  • 1 ek. só
  • bors
  • 1 tk. gyömbér
  • 58 g pörkölt, sós kesudió – 232 Ft

6-Vb

A leves receptjét itt találjátok, ezúttal pörkölt, sós kesudióval ettük.

6. napi zárás

Reggeli: 851 Ft
Ebéd: 906 Ft (1 208 Ft *0,75)
Uzsonna:  255 Ft (412 Ft /2 + 49 Ft)
Vacsora: 471 Ft

Összesen: 2 483 Ft

6. nap költsége fejenként: 1 242 Ft

Holnap is várlak! 🙂

Ha van kedved hozzá, tedd próbára a Te konyhádat és költségvetésedet is! Örülök, ha megosztod velem a tapasztalataidat! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .