Szerda
Ha valamit ki kellene emelnem a mai napról, akkor az kétségkívül a reggeli. Annyira jól sikerült ez a mostani kókuszjoghurt, hogy észrevétlenül lecsúszott az a potom 1 liternyi, kókuszreszelékestől, gyümölcsöstől… hmmm… Azért vacsoránál a marha velő se semmi ám! 🙂
Ha még nem tudod, hogy miről is szól ez a teszt, itt elolvashatod.
REGGELI
Jajj, ez a reggeli hamarosan ismét terítékre kerül nálunk, az holtbiztos! Nagyon kiadós, nagyon finom reggeli! 🙂
Gyümölcsös kókuszjoghurt
- 1 l házi kókusztej – 250 Ft
- 1 db probiotikum kapszula (nálam Bio-Kult) – 112 Ft
- 20 g zselatin por – 139 Ft
- 1 ek. (3 dkg) méz – 60 Ft
- 10 dkg kókuszreszelék – 125 Ft
- 2 db (38 dkg) banán – 114 Ft
- 2 db (26,6 dkg) alma – 43 Ft
- 1 db (23 dkg) alma a reszeléshez – másik fajta – 62 Ft
- 1 db narancs – 70 Ft
Elkészítettem a joghurtot még előző nap, ennek a leírásnak az alapján. Reggel már csak belekevertem a feldarabolt banánt, almát, narancsot, illetve a kókuszreszeléket, a tetejére pedig reszeltem még almát.
EBÉD
Kínai kel főzelék ínyenc fasírttal
- 1,636 kg kínai kel – 489 Ft
- 6 dkg sertészsír – 51 Ft
- 2 fej (17,6 dkg) vöröshagyma – 32 Ft
- 40 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen) – 257 Ft (40% kedvezmény)
- 20 dkg sütőtök – 40 Ft
- 3 db tojás – 120 Ft
- 1 db (6,6 dkg) vöröshagyma – 12 Ft
- 1 tk. só
- 2 tk. rozmaring
Nagyon szeretjük, a Sanyi annak ellenére, hogy a kelkáposzta főzeléket állítólag nem szíveli… 🙂 A részletes receptet itt megtaláljátok.
UZSONNA
Banános meleg csokipuding
Forró csokinak indult, puding lett belőle… 🙂
- 4 dl házi kókusztej – 100 Ft
- 2 db (36,6 dkg) banán – 110 Ft
- 2 ek. (24 g) kakaópor – 68 Ft
- 1 mk. gyömbérpor
A kókusztejet a kakaóporral összefőztem, majd beleturmixoltam a banánt és a gyömbérport. Inni szerettük volna, de (valószínűleg a banántól) teljesen bekocsonyásodott. Nagyon finom! 🙂
VACSORA
Marhahúsleves (5 alkalomra)
- 1,086 kg csontos marha leveshús – 1 085 Ft
- 84,4 dkg marha velős csont – 590 Ft
- 1 db zeller zölddel – 219 Ft
- 2 szál (20 dkg) petrezselyemgyökér – 182 Ft
- 55 dkg sárgarépa – 99 Ft
- 1 db (48,4 dkg) zeller – 193 Ft
- 1 db (8 dkg) vöröshagyma – 15 Ft
- 1 db karalábé – 169 Ft
- 3/8 fejes káposzta – 125 Ft
- 5 gerezd fokhagyma – 22 Ft
- 2 ek. só
- maroknyi egész bors
Először a velős csontot tettem csak fel főzni, 1-2 óra múlva került bele hús és a só, körülbelül 1 óra múlva pedig az összes többi. Ez a mennyiség 5 alkalomra elég.
Itt két dolgot jegyeznék meg:
- ha nem ragaszkodsz a marhához (mint a Sanyi 🙂 ) további költségeket takaríthatsz meg,
- ha „unod a banánt”, vagyis kizártnak tartod, hogy minden este húslevest vacsorázz, a következőt javaslom: készítsd kevesebb belevalóból, de ugyanannyi vízzel, így a megmaradó alaplét tetszés szerint felhasználhatod később akár zöldséglevesnek, krémlevesnek vagy főzeléknek.
10. napi zárás
Reggeli: 975 Ft
Ebéd: 1 001 Ft
Uzsonna: 278 Ft
Vacsora: 540 Ft (2 699 Ft /5)
Összesen: 2 794 Ft
A 10. nap költsége fejenként: 1 397 Ft
Pár nap van már csak hátra, de azért vár még Rátok egy pár finomság! 🙂
Ha van kedved hozzá, tedd próbára a Te konyhádat és költségvetésedet is! Örülök, ha megosztod velem a tapasztalataidat! 🙂