Nagy Paleo konyha teszt – 10. nap

Szerda

nagy-paleo-konyha-teszt-10-nap

Ha valamit ki kellene emelnem a mai napról, akkor az kétségkívül a reggeli. Annyira jól sikerült ez a mostani kókuszjoghurt, hogy észrevétlenül lecsúszott az a potom 1 liternyi, kókuszreszelékestől, gyümölcsöstől… hmmm… Azért vacsoránál a marha velő se semmi ám! 🙂

Ha még nem tudod, hogy miről is szól ez a teszt, itt elolvashatod.

REGGELI

Jajj, ez a reggeli hamarosan ismét terítékre kerül nálunk, az holtbiztos! Nagyon kiadós, nagyon finom reggeli! 🙂

Gyümölcsös kókuszjoghurt

  • 1 l házi kókusztej – 250 Ft
  • 1 db probiotikum kapszula (nálam Bio-Kult) – 112 Ft
  • 20 g zselatin por – 139 Ft
  • 1 ek. (3 dkg) méz – 60 Ft
  • 10 dkg kókuszreszelék – 125 Ft
  • 2 db (38 dkg) banán – 114 Ft
  • 2 db (26,6 dkg) alma – 43 Ft
  • 1 db (23 dkg) alma a reszeléshez – másik fajta – 62 Ft
  • 1 db narancs – 70 Ft

10-R2

Elkészítettem a joghurtot még előző nap, ennek a leírásnak az alapján. Reggel már csak belekevertem a feldarabolt banánt, almát, narancsot, illetve a kókuszreszeléket, a tetejére pedig reszeltem még almát.

EBÉD

Kínai kel főzelék ínyenc fasírttal

  • 1,636 kg kínai kel – 489 Ft
  • 6 dkg sertészsír – 51 Ft
  • 2 fej (17,6 dkg) vöröshagyma – 32 Ft
  • 40 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen) – 257 Ft (40% kedvezmény)
  • 20 dkg sütőtök – 40 Ft
  • 3 db tojás – 120 Ft
  • 1 db (6,6 dkg) vöröshagyma – 12 Ft
  • 1 tk. só
  • 2 tk. rozmaring

10-E

Nagyon szeretjük, a Sanyi annak ellenére, hogy a kelkáposzta főzeléket állítólag nem szíveli… 🙂 A részletes receptet itt megtaláljátok.

UZSONNA

Banános meleg csokipuding

Forró csokinak indult, puding lett belőle… 🙂

  • 4 dl házi kókusztej – 100 Ft
  • 2 db (36,6 dkg) banán – 110 Ft
  • 2 ek. (24 g) kakaópor – 68 Ft
  • 1 mk. gyömbérpor

10-U3

A kókusztejet a kakaóporral összefőztem, majd beleturmixoltam a banánt és a gyömbérport. Inni szerettük volna, de (valószínűleg a banántól) teljesen bekocsonyásodott. Nagyon finom! 🙂

VACSORA

Marhahúsleves (5 alkalomra)

  • 1,086 kg csontos marha leveshús – 1 085 Ft
  • 84,4 dkg marha velős csont – 590 Ft
  • 1 db zeller zölddel – 219 Ft
  • 2 szál (20 dkg) petrezselyemgyökér – 182 Ft
  • 55 dkg sárgarépa – 99 Ft
  • 1 db (48,4 dkg) zeller – 193 Ft
  • 1 db (8 dkg) vöröshagyma – 15 Ft
  • 1 db karalábé – 169 Ft
  • 3/8 fejes káposzta – 125 Ft
  • 5 gerezd fokhagyma – 22 Ft
  • 2 ek. só
  • maroknyi egész bors

10-V2b

Először a velős csontot tettem csak fel főzni, 1-2 óra múlva került bele hús és a só, körülbelül 1 óra múlva pedig az összes többi. Ez a mennyiség 5 alkalomra elég.

Itt két dolgot jegyeznék meg:

  • ha nem ragaszkodsz a marhához (mint a Sanyi 🙂 ) további költségeket takaríthatsz meg,
  • ha „unod a banánt”, vagyis kizártnak tartod, hogy minden este húslevest vacsorázz, a következőt javaslom: készítsd kevesebb belevalóból, de ugyanannyi vízzel, így a megmaradó alaplét tetszés szerint felhasználhatod később akár zöldséglevesnek, krémlevesnek vagy főzeléknek.

10. napi zárás

Reggeli: 975 Ft
Ebéd: 1 001 Ft
Uzsonna: 278 Ft
Vacsora: 540 Ft (2 699 Ft /5)

Összesen: 2 794 Ft

A 10. nap költsége fejenként: 1 397 Ft

Pár nap van már csak hátra, de azért vár még Rátok egy pár finomság! 🙂

Ha van kedved hozzá, tedd próbára a Te konyhádat és költségvetésedet is! Örülök, ha megosztod velem a tapasztalataidat! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .