Csőben sült zöldségek

Valami isteni reggeli készült nálunk a napokban, és már az is bebizonyosodott, hogy köretnek sem utolsó. Cukkini helyett brokkolival is próbáltam már, de a lehetőségek tárháza végtelen, kísérletezz bátran! 🙂

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 nagyobb édesburgonya
  • 4 db cukkini
  • kókuszzsír a pirításhoz
  • 5 db tojás
  • 2 dl kókuszkrém
  • 2 evőkanál citromlé
  • 10 dkg érett kemény sajt reszelve (elhagyható, vagy helyette: füstölt sonka esetleg kolbász darabkák)
  • 1 teáskanál gyömbérpor

Elkészítés

Az édesburgonyát és a cukkinit meghámozom, felkockázom, és külön serpenyőben a kókuszzsíron mindkettőt puhulásig pirítom, közben sózom. Az édesburgonyát fedő alatt érdemes pirítani, de gyakran át kell keverni közben, hogy ne nagyon égjen oda… na ez nekem nem mindig jön össze, de ha nem ég feketére, akkor nincs gond, csak finomabb lesz. 🙂

Amíg a zöldségek elkészülnek, a tojásokat kikeverem a kókuszkrémmel és a citromlével, majd hozzáadom a gyömbérport, meg egy kevés sót. A pirított zöldségeket picit hagyom hűlni, utána egy tűzálló tálba téve őket, rájuk öntöm a tojásos keveréket. A hűtés azért fontos, hogy a tojásból ne rántotta legyen. 🙂

160 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütöm, majd egy kicsit hagyom kihűlni.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .