Datolyás paleo sütikorongok

Kevés olyan sütemény van, amit első nekifutásra sikerül tökéletes állagúra és ízűre készítenem, de ez a datolyás paleo süti azok közé tartozik. 🙂 Az első alkalom óta pedig már számtalanszor készítettem, többnyire vendégségbe, és még sosem vallottam vele kudarcot, sőt. Mindenki imádja. 🙂 Na jó, egyszer túlsütöttem, és egy száraz, kekszszerű, enyhén füstös ízű valami lett belőle, na de ki emlékszik már arra? 😀

Hozzávalók

  • 20 dkg datolya
  • 6 dkg kókuszzsír
  • 1 dl víz
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg kókuszreszelék (nagyobb szemű)
  • 5 dkg zöldbanán liszt (esetleg kompromisszumként GM zabliszt)
  • 2 dkg kókuszliszt
  • 1 db tojás
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1/2 mk. szódabikarbóna

Elkészítés

A felkarikázott datolyát (hacsak nem vajpuha) a vízzel és a kókuszolajjal puhára főzöm.

A száraz hozzávalókat összekeverem, a megpuhított, és már nem forró, csak meleg datolyákat hozzágyúrom, végül a tojást is beleforgatom a masszába. Könnyebb dolgozni vele, ha a datolya még meleg, viszont ne legyen forró, mert a kezed sem fog örülni neki, és a tojást is kicsaphatja. 😉

Egy nagy tepsire sütőpapírt teszek, és diónyi gombócokat formázok a masszából, amiket azután szétlapítok a tepsin.

175 fokon 15 percig sütöm.

Ebből a mennyiségből 25-30 darab süti lesz, egy nagyobb tepsin pont elfér. Vigyázat, függőséget okoz, viszont nem tartozik a fogyókúrás paleo finomságok körébe. 🙂

Töltsd le ingyen a leggyorsabban elkészülő finomság recepteket
a "Paleo receptek természetesen" könyvemből!
... és mentsd ki magad a váratlan vendégek előtt a receptkönyv legegyszerűbb desszert ötleteivel!
Levélszemetet (spam) nem küldök. A hírlevélre való feliratkozással egyben elfogadod, hogy reklám tartalmú (eDM) levelet is kaphatsz tőlem.
Paleo konyha - Haász Nikoletta
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .