Mandulavaj

Na, ez valami fantasztikus dolog! A mai napig alig hiszem, de igaz: ha a mandulát betesszük egy aprítógépbe, és elég sokáig (20-30 perc!!) őröljük, vaj lesz belőle. De még milyen! Isteni magában is, de sütemények töltelékeként még inkább.

Őrlés

Jó minőségű aprítógép szükséges hozzá, és nagyon vigyázni kell, hogy le ne égjen. Én úgy csinálom, hogy van egy fagyasztható zselépárnám, ami fagyasztva sem keményedik meg, és azt szoktam egy konyharuha segítségével a gép nyele köré csavarni, így csak 2-3 alkalommal kell megszakítanom rövid időre az őrlést, hogy az aprító tetejét is lehűtsem a párnával.

Más olajos maggal is működik, a kesuvaj is isteni! 😉

Print Friendly, PDF & Email

2 hozzászólás “Mandulavaj” bejegyzéshez

  1. Kedves Niki! A „jó minőségű” aprítógépről beszélgessünk egy kicsit… 🙂
    Ami nekem van, szétveri, szétkeni a csésze falára az aprítékot és kész…utána azt már nem pépesíti… 🙁

    1. Kedves Zoltán! Közben, ha jól gondolom, levélben megválaszoltam a kérdését. 🙂 Mindenesetre ide is leírom, hátha másnak is segít: Bosch konyhai gépeket szoktam használni, meg vagyok velük elégedve, bár éppen az aprító az, ami sokéves hűséges szolgálat után megadta magát (hozzátartozik az igazsághoz, hogy leejtettem szegényt a konyhakőre :)). A tál falára nekem is mindig kitapadt az anyag, azt mindig lekapargattam egy szilikon spatula segítségével. Macerás, de nekem így is megérte. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .