Répás husifalatok az esti tévézéshez…

Ez nem egy különleges, vagy bonyolult recept, inkább maga a kivitelezés az érdekes benne. Bár nagyon finom zöldség- és gyümölcschipseket lehet készíteni, ha még nem vacsoráztunk, akkor helyettük szerintem ez az ideális választás a tévé előtti csipegetéshez. 🙂 Pontos receptet nem is írnék, nem ez a lényeg.

tmp_repas_husifalatok4821866395

Készítünk egy nekünk tetsző fasírt alapot, hozzákeverünk reszelt répát, vagy bármilyen egyéb zöldséget, és egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe elosztjuk a masszát. Nekem egy ilyen nagy tepsire egy 400g húsból, egy répából és három tojásból álló keverék jutott, így szép vékonyra tudtam simítani. 180 fokon addig sütöttem, amíg szépen megpirult a teteje, majd kivéve megfordítottam a húslapot, és visszatettem, hogy megpiruljon a másik fele is. A fordítás szerintem maximum 2 részletben megoldható, elég jól összeáll a massza. Nem mondom, hogy ropogós lesz, de nagyon jót tesz neki a kétoldali pirítás. Ha kész, kis darabkákra vágjuk, és szalvétával bélelt tálba borítjuk.

tmp_repas_husifalatok2312068519

Megkockáztatom, hogy vendégségben sós „sütinek” is megteszi. 🙂 Az egyetlen hátránya, hogy az ember lánya hajlamos belőle sokat fogyasztani, ha nem veszik el előle a tálat. 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .