Kedvenc főzelékem. Fokhagymásan, tejbe áztatott zsemlével… izé, dehogy. Fokhagymásan, főtt répával sűrítve. 😀 Viccet félretéve, ez a verzió nagyon hasonlít arra, amit anyukám gyakran készített nekem, és én nagyon szerettem.
Hozzávalók
- 105 dkg gyorsfagyasztott parajpüré (3 db 35 dkg-os doboz volt)
- 70 dkg sárgarépa
- 2 dkg zsír
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk. só
- 6 db tojás
Elkészítés
A spenótot pici víz hozzáadásával, lefedve, alacsony lángon felolvasztottam. A répákat megtisztítottam, feldaraboltam, és feltettem főni. A fokhagymagerezdeket áttörtem, megfuttattam a forró kókuszzsíron, hozzáadtam a felolvasztott spenótot és a sót. Miután a spenót felforrt, a főtt répát leszűrve hozzáadtam, és összeturmixoltam őket.
Lágy tükörtojással a legfinomabb, de az frissen jó, és ez a spenót most munkahelyi ebédnek készült, így főtt tojással ettük.
Ötlet: Kesutejföllel megbolondítva még finomabb! Egy maréknyi kesudiót összeturmixolsz jó alaposan annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd a kész főzelékbe kevered.
Elindult a Paleo konyha recept klubja, csatlakozz Te is hozzánk!
Megoszthatod a kedvenc receptjeidet, és ötletet meríthetsz másokéból.
Várunk! 😉
Szia Niki!
Koszonom szepen a receptet!! Most is azt vacsorazom 🙂
A legjobb spenot amit valaha ettem, majdnem minden heten elkeszitem egyszer.
Ha nem lennek liszterzekeny, akkor is ezt ennem!
Evi
Szia!
Elkészült, finomabb, mint amilyet valaha kóstoltam
Hálás köszönet érte!
H.
Ennek nagyon örülök, köszönöm, hogy megírtad! Egészségedre!
Köszönöm a receptet! Ezentúl mindig így fogom csinálni. Nagyon finom!
Szia!
Nagyon örülök, hogy ízlik! 🙂
Niki