Kedvenc főzelékem. Fokhagymásan, tejbe áztatott zsemlével… izé, dehogy. Fokhagymásan, főtt répával sűrítve. 😀 Viccet félretéve, ez a verzió nagyon hasonlít arra, amit anyukám gyakran készített nekem, és én nagyon szerettem.
Hozzávalók
- 105 dkg gyorsfagyasztott parajpüré (3 db 35 dkg-os doboz volt)
- 70 dkg sárgarépa
- 2 dkg zsír
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk. só
- 6 db tojás
Elkészítés
A spenótot pici víz hozzáadásával, lefedve, alacsony lángon felolvasztottam. A répákat megtisztítottam, feldaraboltam, és feltettem főni. A fokhagymagerezdeket áttörtem, megfuttattam a forró kókuszzsíron, hozzáadtam a felolvasztott spenótot és a sót. Miután a spenót felforrt, a főtt répát leszűrve hozzáadtam, és összeturmixoltam őket.
Lágy tükörtojással a legfinomabb, de az frissen jó, és ez a spenót most munkahelyi ebédnek készült, így főtt tojással ettük.
Ötlet: Kesutejföllel megbolondítva még finomabb! Egy maréknyi kesudiót összeturmixolsz jó alaposan annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd a kész főzelékbe kevered.
Elindult a Paleo konyha recept klubja, csatlakozz Te is hozzánk!
Megoszthatod a kedvenc receptjeidet, és ötletet meríthetsz másokéból.
Várunk! 😉
Szia!
Elkészült, finomabb, mint amilyet valaha kóstoltam
Hálás köszönet érte!
H.
Ennek nagyon örülök, köszönöm, hogy megírtad! Egészségedre!
Köszönöm a receptet! Ezentúl mindig így fogom csinálni. Nagyon finom!
Szia!
Nagyon örülök, hogy ízlik! 🙂
Niki