Gesztenye bonbon

Ismét egy igazán egészséges, roppant egyszerű és gyors desszertet hoztam. 🙂 Valamelyik nap újra meghallgattam Szabó Gál Bence Paleország Fesztiválon tartott előadását, amit egyébként minden paleosnak és nem paleosnak is nagyon ajánlok. Sok új, meglepő, hasznos információval szolgált. Szóval ebben az előadásban említett egy gyors, egészséges desszertet, amit kicsit átvariálva született meg ez az isteni bonbon. 🙂

gesztenyes4_mini

Hozzávalók:

  • 250 g natúr gesztenye massza
  • 20 g zselatin por
  • kb. 3 dl víz
  • 10-12 dkg-nyi édesítés – nem mértem le, kóstold!
  • 2 ek. kókuszzsír

gesztenyes1_mini

Elkészítés:

A vizet egy kis lábosba teszem, elkezdem melegíteni, hozzáadom a zselatint és a kókuszzsírt. Folyamatos keverés közben felforralom, majd lehúzom a tűzről. Beleteszem a gesztenyemasszát, az édesítőt, és elektromos habverővel alaposan összekeverem. Szilikonos bonbon formákba csorgatom, majd 1-2 órára hűtőbe teszem.

gesztenyes3_mini

Ez a mennyiség nekem 4 szilikonos formát töltött meg.

gesztenyes7_mini

Egy hibája van az egésznek: rettentő gyorsan elfogy! 🙂

gesztenyes5_mini

Elindult a Paleo konyha recept klubja, csatlakozz Te is hozzánk!
Megoszthatod a kedvenc receptjeidet, és ötletet meríthetsz másokéból.
Várunk! 😉

Print Friendly, PDF & Email

“Gesztenye bonbon” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*