Gesztenyekrém málnával

Az elmúlt hetek abszolút kedvenc desszertjét osztom most meg Veletek. Nagyon gyors, nagyon finom, és (sajnos) nagyon hamar eltüntethető. 🙂 Őszintén szólva mértéktelen fogyasztásának csak az ára szab határt, mivel elég borsos áron mérik a gesztenyemasszát. A banán kicsit krémesebbé teszi a végeredményt, de anélkül is nagyon finom, és szerintem avokádóval is megoldható a krémesítés (bár azzal még nem próbáltam).

gesztenyes_malna1mini

Hozzávalók:

  • 25 dkg natúr gesztenyemassza (én Maronit használok)
  • kb. 2-3 dl kókusztej
  • 1 db banán (vagy avokádó) – elhagyható
  • 2-3 ek. xilit vagy eritrit (nálam méz)
  • 25 dkg fagyasztott málna vagy erdei gyümölcs (persze friss is lehetne)

A fagyasztott gesztenyemasszát beteszem a turmixgépbe, ráöntök kicsit több kókusztejet, mint amennyi ellepi. Megvárom, amíg a massza nagyjából felenged, hozzáadom a meghámozott, feldarabolt banánt és az édesítőt, majd jó alaposan összeturmixolom. A fagyasztott málnát folyó csapvíz alatt kicsit átmosom, poharakba kanalazom, és rácsorgatom a gesztenyekrémet.

gesztenyes_malna3mini

Készen is van, jó étvágyat hozzá! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*