Az elmúlt hetek abszolút kedvenc desszertjét osztom most meg Veletek. Nagyon gyors, nagyon finom, és (sajnos) nagyon hamar eltüntethető. 🙂 Őszintén szólva mértéktelen fogyasztásának csak az ára szab határt, mivel elég borsos áron mérik a gesztenyemasszát. A banán kicsit krémesebbé teszi a végeredményt, de anélkül is nagyon finom, és szerintem avokádóval is megoldható a krémesítés (bár azzal még nem próbáltam).
Hozzávalók:
- 25 dkg natúr gesztenyemassza (én Maronit használok)
- kb. 2-3 dl kókusztej
- 1 db banán (vagy avokádó) – elhagyható
- 2-3 ek. xilit vagy eritrit (nálam méz)
- 25 dkg fagyasztott málna vagy erdei gyümölcs (persze friss is lehetne)
A fagyasztott gesztenyemasszát beteszem a turmixgépbe, ráöntök kicsit több kókusztejet, mint amennyi ellepi. Megvárom, amíg a massza nagyjából felenged, hozzáadom a meghámozott, feldarabolt banánt és az édesítőt, majd jó alaposan összeturmixolom. A fagyasztott málnát folyó csapvíz alatt kicsit átmosom, poharakba kanalazom, és rácsorgatom a gesztenyekrémet.
Készen is van, jó étvágyat hozzá! 🙂