Maradt néhány tojásfehérjém és egy kevés házi kókuszlisztem is, gondoltam összehozom őket. Ez a finom, túróízű hólabda született belőle. 🙂
Hozzávalók:
- 5 tojás fehérjéje
- csipetnyi só
- 1/2 +1/2 citrom leve
- 10 dkg datolya
- 8 dkg kókuszzsír
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 g házi kókuszliszt (kókusztej készítése után visszamaradó, kiszárított kókuszdara) a tésztába
- 4 g házi kókuszliszt a hempergetéshez
Elkészítés:
A datolyákat langyos vízbe áztatom. A tojásfehérjéket egy fél citrom levével és a csipetnyi sóval elkeverem, majd egy nagyobb lábasnyi lobogó vízbe csorgatom. Kicsit kavarom, és úgy 1 perc múlva kiemelem egy szűrőkanál segítségével a fehérjét egy szűrő fölé helyezett gézlapra. Amikor kihűlt, kicsit kinyomkodom belőle a vizet. A datolyákat lemosom, ledörgölöm róluk a külső cukros mázat, és kimagozom őket. Aprítóba téve pépesítem, majd alaposan összedolgozom a többi hozzávalóval (a citrom másik felének levét is beleértve). Diónyi golyókat formázok a masszából és házi kókuszlisztbe forgatom őket.