Mit rendeljünk étteremben?

A legtöbb étteremben minimális kompromisszummal megoldható, hogy paleo ételt rendeljünk. Minimális alatt azt értem, hogy valószínűleg a húsokat és zöldségeket olajban és nem zsírban sütik, de ha szépen mosolygunk a pincérre, még lehet, hogy ezt is elintézi nekünk… 🙂

Szinte mindenhol kapható valamilyen sült hús, köretnek pedig kérhetünk friss salátát vagy például grill zöldséget. A párolt zöldséget nem ajánlom, általában hüvelyesekkel (borsó, bab) és kukoricával van tele. Ha nem egyértelmű, hogy mit takar az étel neve, vagy hogy mi lehet a hozzávaló, inkább kérdezzünk rá. Persze így is belefuthatunk váratlan dolgokba, például számomra nemrég egy ropogós csirkéről kiderült, hogy nem azért ropog, mert pirosra sül a sütőben, hanem mert kukoricapelyhes bundában van… 🙁 Arra is felhívnám a figyelmet, hogy a ropogós hagymakarikák is azért ropognak, mert lisztben megforgatják őket sütés előtt (erre ma jöttem csak rá, jól van na, még nem csináltam ilyet… :-)).

Ma Tardoson voltunk a Kemencés Fogadóban, nagymamám születésnapját és nagypapám névnapját ünnepeltük. Imádom az ilyen összejöveteleket! 🙂 Lényeg a lényeg, hogy most is rendelnem kellett valami paleo kaját, ami nagyon is szerencsésen sikerült. Előételnek kértem egy paraszttálat, hát mit mondjak, nagyon guszta volt. A fotóért elnézést kérek, már elég éhes voltam, és a tál hatása alá kerültem, így nem sikerült egészében megörökíteni, csak a Sanyi elkapott egy pillanatot, amint éppen a sült szalonnáért nyúlok. Jajj, de finom volt! 🙂

tmp_P1110634-1360650956
Paraszttál megdézsmálva… 🙂

A főételem sült kacsacomb volt párolt lilakáposztával. A káposztát eredetileg nem köretnek szánták, de megkértem őket, hogy hozzanak már legyenek szívesek köretnek való mennyiséget belőle. Sikerült. 🙂

Kacsacomb párolt lilakáposztával
Kacsacomb párolt lilakáposztával

Fontos, hogy ne ragadjunk le annál, ami az étlapon szerepel. Például sokszor jártam már úgy, hogy nem volt az étlapon friss saláta a köretek között, de rákérdeztem, és nem okozott problémát nekik kihozni. Vagy főételeknél gyakori, hogy az étel neve magában hordozza a köretet is, ebben az esetben is nyugodtan szóljunk, hogy mi mással ennénk, ha lehet. Volt már arra is precedens, hogy a pincér nem volt hajlandó egy tányéron kihozni nekem a töltött sertésbordát és a salátát, mert szerinte nem passzol. Én összekotortam a kettőt, jóízűen megettem, és a végén közöltem vele, hogy nagyon finom volt. 🙂 Csak bátran!

Sült sertésborda szalonnával, baconnel tölve
Lecsós sertésborda szalonnával, baconnel tölve
Print Friendly, PDF & Email

2 hozzászólás “Mit rendeljünk étteremben?” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .