Nem is értem, hogy eddig miért nem került fel a blogra ez a recept. Pofonegyszerű, gyors, laktató reggeli ez a paleo keksz, ha éppen édesre vágysz. Annyira laktató, hogy ma reggel kicsit túltoltam a dolgot, és 10 darab fél tenyérnyi keksz után szabályosan rosszul lettem, persze ez csakis a mohóságomnak köszönhető. 🙂 Mondjuk a másfél éves kisfiamnak háromtól sem lett semmi baja, úgyhogy talán más szempontból is bennem van a hiba… 😀
Az alább vázolt mennyiségből amúgy 20 darab keksz készült. Igen, jól látjátok, hogy életem párjának így csökkentett adag jutott, de vessen magára, aki átaludja a reggelit… 😀 (Már csak azért is, mert mindketten jobban jártunk volna, ha nem így tesz. 😉 )
Hozzávalók 20 darabhoz:
- 3 darab éretlenebb banán (minél ízesebb, annál jobb lesz a keksz is)
- 2,5 pohár kókuszreszelék (kb.)
- 2 púpos evőkanál kollagén (ha csak desszertnek készül, elhagyható, de jelentősen javít a tápértékén)
A tálaláshoz:
- extra szűz kókuszzsír (a sima is teljesen jó, csak most volt itthon és felvágok vele)
- áfonya
A banánokat villával összetörjük, majd összedolgozzuk a kókuszreszelékkel és a kollagénnel. Sütőpapírral bélelt tepsire egy-egy evőkanálnyi adagot tettem, majd kézzel, illetve egy villa segítségével ellapogattam őket. Hideg sütőbe tettem a felső rácsra, így 180 fokra állítva 20 perc alatt készült el. Figyeld, mert a sütőtől is függ a dolog!
Kihűlve, de még lehetőleg frissen fogyaszd, idővel egyre jobban bepuhul, persze attól még finom. 🙂
El tudom képzelni egy kis rácsurgatott olvasztott csokival is desszertként…