Paleo palacsinta almás mákos töltelékkel

Az a helyzet, hogy nem terveztem közzétenni, ezért ez az egyetlen szerény fotó. A Sanyi viszont reklamált, így köszönjétek neki a mai desszertünket. 🙂 Tulajdonképpen egyszer már volt itt a blogon ez a tészta, a recept eredetije Seffer Lilla oldaláról való. Ma nem volt itthon minden hozzávaló, így egy kicsit módosult a dolog, de nem ártott neki egyáltalán.

  • Szóval a palacsintatésztába került összesen 10 db tojás, 10 evőkanál gesztenyeliszt, 4 evőkanál nyílgyökér liszt, 3 evőkanál kókuszzsír, és kb. 2,5-3 dl víz. Mindezt alaposan homogénre kevertem, majd – mivel egy kisebb méretű serpenyőm van csak a célra – egyszerre fél merőkanálnyi anyagot folyattam a forró lapra, így sütöttem ki őket.
  • A töltelékre büszke vagyok, mert szerintem egyszerű, és szuper finom: 3 nagyobb alma húsát leturmixoltam, és összedolgoztam 20 dkg darált mákkal, majd belekevertem még egy almát lereszelve. Szaftos, édes, finom! 🙂

palacsinta

Ez az adag elég tetemes, holnapra is jut belőle (a képen már csak a fele van). 🙂 Ja, nagyon tudom ajánlani palacsintasütéshez a most a Sparban pontokért + talán 1500 Ft-ért kapható hőálló, szilikonos sültfordító lapátot (most néztem meg a nevét, a célnak tényleg megfelel 🙂 ), nagy hasznát vettem. Amúgy a tészta szuper, nem szakad egyáltalán.

Print Friendly, PDF & Email

2 hozzászólás “Paleo palacsinta almás mákos töltelékkel” bejegyzéshez

  1. Szia,légyszi segiteni. A paleo mák mitől paleo? Véletlenül ilyet vettem.

    Köszönöm : Irén

    1. Szia!

      Három dolgot tudok elképzelni:

      1. Nem tiszta, hanem édesített mákot vettél, ami nem cukorral van édesítve
      2. Nem mákot, hanem máklisztet vettél, amiből már kivonták a zsiradékot
      3. Üzleti fogás, egyszerűen csak ráírták, de valójában minden mák paleo 🙂

      Szerintem a 3. a legvalószínűbb! 🙂

      Üdv:
      Niki

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .