Paleo sport szelet bonbon

Ritkán van türelmem macerás étkekhez, ezzel ma sem voltam másképp. Hétvégenként az ebéd nálunk gyakorta egybeesik a reggelivel, így alakult, hogy a mai főétkezésünk hagymás-kolbászos tojásrántotta volt salátával. 😀 Ja, most jut eszembe, hogy ébredés után azért összedobtam egy-egy mákos gyümölcsgubát, úgyhogy miket is beszélek?!? Rendes háziasszony módjára adtam az uramnak reggelit és ebédet is!

Na de mi legyen a desszert? Mert az ugye kell… Eszembe jutott, hogy van a spejzban egy üvegcse mandulavaj, ajándékba kaptuk még valamikor. Biztosan ti is jártatok már úgy, hogy valamit addig-addig tartogattatok a kamrában egy esetleges jeles alkalomra, mígnem lejárt a szavatossága… vagy nem? Velem rendszeresen előfordul. Sajnálom „csak úgy” felhasználni, aztán sosem lesz belőle semmi. Majdnem így jártam ezzel a mandulavajjal is, de szerencsére még idejében megmentettem… 🙂 Különben is, carpe diem! Ezentúl igyekezni fogok.

Szóval feltúrtam a netet, hogy Pocak Panna isteni epres sajttortáján kívül mire tudnám használni, amikor is belebotlottam egy piszok gyors, ínycsiklandozó receptbe. Nem sokat módosítottam rajta, de például a diót lecseréltem málnára, mert nekem úgy már túl tömény lett volna.

Mandulavajat te is tudsz gyártani mandulából egy jó minőségű konyhai aprító segítségével. Beleteszed a mandulát az aprítóba, és (teljesítménytől függően) 5-15 percig járatod, amíg vajjá nem őrli. Persze vigyázz, hogy ne melegedjen túl, én például egy fagyasztható zselépárnát szoktam az aprító nyele köré csavarni, amíg járatom. 🙂

Hozzávalók:

  • 13 dkg mandulavaj
  • 4 dkg kakaó
  • 6 dkg méz (igen, most teljes egészében mézet használtam, helyettesítsd bátran eritrittel vagy xilittel, esetleg egy részét váltsd ki steviával)
  • 2 kupaknyi rumaroma
  • 10-15 dkg málna

A málnán kívül az összes többi hozzávalót keverd ki, majd formázz belőle kis golyókat! Nyomkodd be a tetejüket az ujjaddal, és tedd a fagyasztóba kb. 15-20 percre. Ezalatt elkészül, és el is fogy a tojásrántotta. 🙂 Ha van időd, és türelmes is vagy (de jó neked!), akkor a sima hűtőben hűtsd legalább 1-2 órát.

Tálalás előtt tegyél 1-1 málnaszemet a mélyedésekbe. Nem fog elfogyni az összes málna (nekem 18 kis bonbonom készült), de jólesik mellé is szemezgetni.

Nagyon gyors, finom és kiadós desszert, akár váratlan vendégeknek is tökéletes! 😉

Elindult a Paleo konyha recept klubja, csatlakozz Te is hozzánk!
Megoszthatod a kedvenc receptjeidet, és ötletet meríthetsz másokéból.
Várunk! 😉

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .