Fahéjas-banános pudingtorta

Amióta elkészítettem az isteni banánturmixomat, és rájöttem, hogy turmix és turmix között is van különbség, na azóta foglalkoztat a gondolat, hogy ebből valami többet is ki lehetne hozni. Igazából nem is kellett nagy erőfeszítést tenni hozzá, egyszerűen csak csináltam neki egy alapot, és megkötöttem a folyadékot egy kis zselatinnal.

tmp_torta32068106063

Az alap hozzávalói:

  • 10 dkg mandula/kesudió/mogyoró
  • 10-12 szem datolya
  • 1 ek. kókuszzsír
  • ha aszalt a datolya, akkor 1-2 ek. víz

Ha aszalt datolyát vásárolsz, ellenőrizd, hogy ne legyen rajta glükózszirup! A hozzávalókat aprítógépben összedolgoztam, és egy 18 cm-es, folpackkal kibélelt tortaforma aljába simítottam.

tmp_tortaszelet2-1171599327

A puding hozzávalói:

  • 4 db banán
  • csipetnyi stevia por (opció, kóstold meg, hogy elég édes-e nélküle)
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt vanília
  • 4 dl házi kókusztej
  • 1 zacskó zselatin fix VAGY 1,5 evőkanál zselatin por pici vízben oldva, és a kókusztejhez keverve

Turmixgépben az egészet alaposan összemixelem, az alapra öntöm, és minimum 3 órára hűtőszekrénybe teszem. A tetejét fahéjjal szórtam meg.

Gyors, olcsó, finom! Mi kell még? 🙂

Print Friendly, PDF & Email

4 hozzászólás “Fahéjas-banános pudingtorta” bejegyzéshez

  1. Ezt kaptam szülinapomra és nagyon nagyon finom volt :)))))
    próbáljátok ki :))

    Finom volt tényleg és köszönöm még egyszer Niki 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .