Amióta elkészítettem az isteni banánturmixomat, és rájöttem, hogy turmix és turmix között is van különbség, na azóta foglalkoztat a gondolat, hogy ebből valami többet is ki lehetne hozni. Igazából nem is kellett nagy erőfeszítést tenni hozzá, egyszerűen csak csináltam neki egy alapot, és megkötöttem a folyadékot egy kis zselatinnal.
Az alap hozzávalói:
- 10 dkg mandula/kesudió/mogyoró
- 10-12 szem datolya
- 1 ek. kókuszzsír
- ha aszalt a datolya, akkor 1-2 ek. víz
Ha aszalt datolyát vásárolsz, ellenőrizd, hogy ne legyen rajta glükózszirup! A hozzávalókat aprítógépben összedolgoztam, és egy 18 cm-es, folpackkal kibélelt tortaforma aljába simítottam.
A puding hozzávalói:
- 4 db banán
- csipetnyi stevia por (opció, kóstold meg, hogy elég édes-e nélküle)
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál őrölt vanília
- 4 dl házi kókusztej
- 1 zacskó zselatin fix VAGY 1,5 evőkanál zselatin por pici vízben oldva, és a kókusztejhez keverve
Turmixgépben az egészet alaposan összemixelem, az alapra öntöm, és minimum 3 órára hűtőszekrénybe teszem. A tetejét fahéjjal szórtam meg.
Gyors, olcsó, finom! Mi kell még? 🙂
Igazán nincs mit, Diusom! 🙂 Boldog szülinapot! 🙂
Ezt kaptam szülinapomra és nagyon nagyon finom volt :)))))
próbáljátok ki :))
Finom volt tényleg és köszönöm még egyszer Niki 🙂
Wow! …ez mesésen hangzik!
Mesés is! 🙂 A Sanyi már a fülemet rágja egy újabb adagért… 🙂