Ehhez a recepthez most sokat nem fűznék hozzá, este volt, éhesek voltunk, megsütöttem, megettük… 😀 Sokat nem kell szórakozni vele, és nagyon finom! 🙂 Ráadásul elég mutatós, vendégeknek is nyugodt szívvel tálalható!
Hozzávalók:
- 1 sertésszűz
- 6 szelet császárszalonna
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 2-3 evőkanál zsír
A hús végeit egyben hagyva, a közepét három csíkra vágtam. Sóztam, borsoztam, és belefontam a császárszalonnát. Egy evőkanál zsírban elkevertem a szétnyomott fokhagymagerezdeket, bekentem vele a hús tetejét. Kizsírozott tepsibe tettem, aláöntöttem kb. 0,5 dl vizet, és alufóliával lefedtem. 200 fokon 50 percig sütöttem, majd levettem róla az alufóliát, és egy sínnel feljebb helyezve pirosra sütöttem (kb. 15-20 perc, én grill fokozaton csináltam, néha meglocsoltam a levével). Karfiolrizzsel tálaltam.