Ez a vasárnapi ebéd valami isteni lett! Kedvet is kaptam hozzá, hogy gyakrabban készítsek halat, mert ráadásul igen gyorsan elkészült. Evés közben mondjuk az jutott eszembe – nem először – hogy a halételek többek között azért is olyan nagyon egészségesek, mert kizárt, hogy behabzsoljuk őket. Igen, a szálkákra gondolok… ez azonban ne szegje kedveteket, komolyan megéri! 🙂
Hozzávalók 2 főre:
- 2 db pisztráng
- só
- 10 dkg kókuszzsír
- 4 gerezd áttört fokhagyma
- 2 tk. szárított petrezselyem
- 1 tk. szárított kapor
- 4 citromkarika
- 1 csokor zöld spárga
- 1 csokor zsenge sárgarépa
A pisztrángokat folyó víz alatt alaposan lemostam, majd egy papírtörlő segítségével szárazra itattam őket. Mindkét oldalukat beirdaltam, és kívül-belül bedörgöltem sóval. A kókuszzsírt kikevertem a fokhagymával és a zöldfűszerekkel, majd bekentem vele a pisztrángokat, szintén kívül-belül. 2-2 citromkarikát a belsejükbe helyeztem.
A zöldségeket megtisztítottam (a spárgák kb. alsó 2 cm-ét le kell vágni, hámozni elég az alsó felüket, de ha nagyon zsengék, azt sem kell), majd 1-2 percre lobogó vízbe dobtam. Tovább nem szabad, mert szét fognak főni. Alaposan lecsöpögtettem, és a pisztrángokkal együtt egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket.
200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöttem, majd a felső rácson 5 percre grill fokozatra visszatoltam. A 10. percnél a zöldségeket átforgattam a zsírban.
Vacak cica is szerette. 😀