Fűszeres sült pisztráng roppanós zöldségekkel

Ez a vasárnapi ebéd valami isteni lett! Kedvet is kaptam hozzá, hogy gyakrabban készítsek halat, mert ráadásul igen gyorsan elkészült. Evés közben mondjuk az jutott eszembe – nem először – hogy a halételek többek között azért is olyan nagyon egészségesek, mert kizárt, hogy behabzsoljuk őket. Igen, a szálkákra gondolok… ez azonban ne szegje kedveteket, komolyan megéri! 🙂

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 db pisztráng
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 4 gerezd áttört fokhagyma
  • 2 tk. szárított petrezselyem
  • 1 tk. szárított kapor
  • 4 citromkarika
  • 1 csokor zöld spárga
  • 1 csokor zsenge sárgarépa

A pisztrángokat folyó víz alatt alaposan lemostam, majd egy papírtörlő segítségével szárazra itattam őket. Mindkét oldalukat beirdaltam, és kívül-belül bedörgöltem sóval. A kókuszzsírt kikevertem a fokhagymával és a zöldfűszerekkel, majd bekentem vele a pisztrángokat, szintén kívül-belül. 2-2 citromkarikát a belsejükbe helyeztem.

A zöldségeket megtisztítottam (a spárgák kb. alsó 2 cm-ét le kell vágni, hámozni elég az alsó felüket, de ha nagyon zsengék, azt sem kell), majd 1-2 percre lobogó vízbe dobtam. Tovább nem szabad, mert szét fognak főni. Alaposan lecsöpögtettem, és a pisztrángokkal együtt egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket.

200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöttem, majd a felső rácson 5 percre grill fokozatra visszatoltam. A 10. percnél a zöldségeket átforgattam a zsírban.

Vacak cica is szerette. 😀

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .