Oké, a gyümölcs nálam már megint málna. 🙂 De csak azért, mert abból mindig akad itthon, ráadásul az áfonya és a szeder tegnap elfogyott… Előrebocsátom, hogy a tésztával ünnepibb és persze kiadósabb a dolog, de – főleg ebben a hőségben – anélkül is tökéletes desszert. Mostanában mindig van nálunk a hűtőben sűrű, habbá verhető kókusztej (Aroy-D vagy Real Thai) és málna a fagyasztóban. Habosítás után kevés kakaó (vagy fahéj) és édesítő megy bele, majd lehet is kanalazni a jéghideg gyümölcsre. Édes felfrissülés! 🙂 Most egy kicsit – de tényleg csak egy kicsit – komolyabbra vettem a dolgot, megpróbáltam sütit készíteni a kedvencünkből. Az a helyzet, hogy elég jól sikerült. 😉
Hozzávalók
Tészta
- 20 dkg Szafi fitt süteményliszt
- 1 dl víz
- 1 ek útifű maghéj
- 1 mk vanília őrlemény
- 2 mk szárított narancshéj (bioboltból szereztem)
- 8 ek kókusztej
- 1 ek kókuszzsír
Csokihab
- 6 dl habbá verhető kókusztej (Real Thai vagy Aroy-D)
- 3 ek holland kakaópor
- édesítés (5-10 dkg-nyi ízlés szerint)
- 2 tk konjac liszt
+ kb. 35 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs
Elkészítés
A tésztához az útifű maghéjat beáztattam a vízbe kb. 10 percre, majd jól összedolgoztam a többi hozzávalóval. Egy 25 cm átmérőjű kerek üvegtál alját kikentem egy pici kókuszzsírral, belemorzsoltam a keveréket és egy picit lenyomkodtam.
A fagyasztott málnát épp csak átmostam egy kis hideg víz alatt, majd a tésztára szórtam.
A csokihabhoz a konjac liszt kivételével az összes hozzávalót elkezdtem együtt habbá verni, majd keverés közben a lisztet is beleszórtam. Miután összeállt a hab, a málna tetejére kanalaztam az egészet.
Legalább fél órán keresztül hagyjuk állni a hűtőben. Megéri a várakozást! 🙂