Húsos tökös rudak

Sütőtök szezon van, jaj nektek! 🙂 Mostantól minden második recept sütőtökös lesz, ha rajtam múlik… 🙂 És ez a mai! Ritkán szoktam ennyire lelkesedni az ötleteimért, de ez most hűha! 🙂 Nem csak azért, mert szerintem oltári finom és nincs vele sok macera, hanem mert roppant praktikus is: husi és zöldség 2 in 1, ráadásul kis, könnyen hordozható falatkák formájában. Melegen és hidegen is nagyon finom, tesztelve! 🙂

sutotokos_fasirt_mini

Hozzávalók:

  • egy közepes sütőtőtök kb. negyede
  • 0,5 kg darált hús
  • 3 db tojás
  • 3 gerezd áttört fokhagyma
  • 1 tk. só
  • bors
  • kakukkfű, borsikafű, vagy egyéb zöld fűszer ízlés szerint

Elkészítés:

A sütőtököt meghámozom, kisebb rudakra, kockákra vágom. A többi hozzávalót kézzel alaposan összedolgozom, egészen addig, míg egy jól összeálló masszát kapok. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és 180 fokra előmelegítem a sütőt. Egyenként minden sütőtök darab köré húsos masszát simítok vizes kézzel, a tepsire helyezem őket, és 45 percig sütöm.

sutotokos_fasirt_2_mini

Ideális kiránduláshoz és az uzsonnás dobozba is. Reggelire, ebédre, vacsorára… bármikor! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .