Sütőtök szezon van, jaj nektek! 🙂 Mostantól minden második recept sütőtökös lesz, ha rajtam múlik… 🙂 És ez a mai! Ritkán szoktam ennyire lelkesedni az ötleteimért, de ez most hűha! 🙂 Nem csak azért, mert szerintem oltári finom és nincs vele sok macera, hanem mert roppant praktikus is: husi és zöldség 2 in 1, ráadásul kis, könnyen hordozható falatkák formájában. Melegen és hidegen is nagyon finom, tesztelve! 🙂
Hozzávalók:
- egy közepes sütőtőtök kb. negyede
- 0,5 kg darált hús
- 3 db tojás
- 3 gerezd áttört fokhagyma
- 1 tk. só
- bors
- kakukkfű, borsikafű, vagy egyéb zöld fűszer ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozom, kisebb rudakra, kockákra vágom. A többi hozzávalót kézzel alaposan összedolgozom, egészen addig, míg egy jól összeálló masszát kapok. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és 180 fokra előmelegítem a sütőt. Egyenként minden sütőtök darab köré húsos masszát simítok vizes kézzel, a tepsire helyezem őket, és 45 percig sütöm.
Ideális kiránduláshoz és az uzsonnás dobozba is. Reggelire, ebédre, vacsorára… bármikor! 🙂