Ez egy elég egzotikus ízvilágú étel lett, nekem nagyon ízlett. Picit féltem a kókusztejtől, de sikerült úgy eltalálni a fűszerezés mértékét, hogy kellően ellensúlyozta a tej édességét, és tényleg szuper íze volt így. 🙂 A sütőtökből az egyik negyedet reggelire elfogyasztottam, magában is isteni volt!
Hozzávalók a kókusztejes csirkéhez:
- 2 db csirkemell
- kb. 3 dl sűrű kókusztej
- 1 ek. kókuszzsír
- só
- bors
- kb. 1,5 dl víz
A csirkemelleket felcsíkozom, és tűz felett a kókuszzsíron átforgatom, amíg mindenhol kifehéredik. Megsózom, hozzáöntöm a kókusztejet és a vizet. Borsozom, majd néha átkevergetve készre főzöm.
Hozzávalók a fokhagymás sütőtökhöz:
- 1 közepes sütőtök
- 1 ek. kókuszzsír
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A sütőtököt hosszában elnegyedelem, kikaparom a magokat, és egy alufóliával bélelt tepsibe helyezem a negyedeket. Az áttört fokhagymát és a sót összekeverem a kókuszzsírral, bekenem vele a tökök húsát, majd borsot őrlök rájuk. 220 fokra előmelegített sütőben 50-55 percig sütöm.
A kész sütőtök húsát kikapartam egy kanállal a héjából, így tálaltam a husi mellé.