Sajtos-kesutejfölös csirkecombok

A karácsonyi vásároknak hála, nem kell a világ végére menni jó minőségű kemény sajtért. Na, azt már nem mondom, hogy olcsón lehet hozzájutni, de ha ünnepi készülődésről van szó, talán belefér… Az anyukám gyakran szokott készíteni sajtos-tejfölös csirkemellet. Valamelyik nap szóba jött közöttünk, azóta motoszkál a fejemben, hogy paleosítani kellene. Végül nem teljesen úgy sikerült, ahogyan elterveztem, de legalább olyan finom lett, sőt. Ott kezdődik, hogy anyu panírozni szokta a húst sajttal, mivel azonban a mai bevásárlókosaramba nem került tojás, ez a lépés kimaradt. 🙂 A másik, hogy a Sanyival közös megegyezéssel a csirkecomb mellett döntöttünk. Szóval ez is sajtos-„tejfölös”, de a hasonlóság itt nagyjából meg is szakadt. Talán egyszer majd úgy is kipróbálom.

tmp_sajtos_csirke_2b2137637279

Hozzávalók:

  • 65 dkg filézett csirkecomb
  • 1 ek. zsír, a sütőtál kikenéséhez
  • 1 paradicsom
  • 80 g kesudió
  • 3 dl víz
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. olivaolaj
  • 1 púpos tk. mustár
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 10 dkg kemény sajt
  • bors

A combokat megmostam, sóval, borssal fűszereztem, és egy kis méretű (kb. 15X25 cm), zsírral kikent sütőtálba tettem. A paradicsomot kis darabkákra vágva a csirkecombok közé nyomkodtam. A kesudiót a vízben áztattam 3-4 órán keresztül (egy napos áztatás ideálisabb lett volna), majd a sajt kivételével egy csipet sóval és a többi hozzávalóval (a vízzel együtt) alaposan összeturmixoltam (2-3 percig). A sajtot lereszeltem, egy részét a tejfölbe kevertem, a maradékot a tetejére szórtam. Alufóliával lefedve kb. 50 percig sütöttem 200 fokon, majd fólia nélkül a sajt barnulásáig (kb. 15 perc) visszatettem.

tmp_sajtos_csirke_4b1899374998

Illatos, szaftos és nagyon fincsi! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .