Vasárnapi reggelinek készült, részben, hogy valami ünnepi hangulatot teremtsek a lakásban az illatával, részben pedig, hogy megtörjem egy kicsit a reggeli tojásrántotta-sorozatot… 🙂 Egy külföldi oldalon találtam a receptet, csak apró módosításokat iktattam bele, mint hogy mandulaliszt helyett darált mandulát, áfonya helyett málnát használtam, a juharszirupot pedig eritrit-stevia kombóval váltottam ki. Így is nagyon finom lett, számomra is meglepően könnyed, és egyáltalán nem fujtós, ami paleo muffinok esetében sajnos néha előfordul. Nagyon jót tesz neki a málna fanyarsága és nedvessége, a fahéj ízéről és illatáról nem is beszélve.
Hozzávalók:
- 20 dkg darált mandula
- 1 ek. kókuszliszt
- 10 dkg-nak megfelelő paleo édesítő (7 dkg eritrit, 1/1 kk. stevia por)
- 3 tk. fahéj
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 5 dkg kókuszzsír
- 60 ml kókusztej
- 1tk. vanília aroma
- 2 tojás
- 10 dkg fagyasztott málna + 10 szem a tetejére
Összekevertem külön a száraz, és külön a nedves hozzávalókat (az utóbbit alaposan, habosra), majd vegyítettem a kettőt. Beleforgattam a 10 dkg fagyasztott málnát, szilikonos muffin formákba kanalaztam, és mindegyik tetejére tettem 1-1 szem málnát díszítésként. Egy pici fahéjjal még megszórtam, és 175 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütöttem.
Ez az egyik legfinomabb paleo muffin, amit eddig ettem, köszönet érte Monica Bravonak! 🙂