A tegnapi vacsora elsősorban arról szólt, hogy „gyorsan finomat!”. Hozzáteszem ez gyakran így van, főleg amikor este fél tízkor érek haza… 🙂 Jelenleg szabadságon vagyok, de tegnap egész nap nem voltam itthon, és most kivételesen nem volt kedvem sokat bíbelődni vele. Ilyenkor a legjobban a tepsis ételeket szeretem, amit csak betolok a sütőbe, és várom, hogy elkészüljön.
Egy kis méretű sütőtálat kikentem vastagon házi sertészsírral, beleszórtam három felaprított vöröshagymát és kb. 30-40 dkg hámozott, felkockázott sütőtököt. Négy sertéscomb szeletet (bő fél kg volt) fűszereztem mindkét oldalán (só, bors, borsikafű, kakukkfű), és ráhelyeztem őket a sütőtökre, majd a tetejére tettem még a sertészsírból. Alufóliával lefedve 180 fokon sütöttem úgy 50 percig, majd levettem a fóliát, és pirulásig visszatoltam (ez is volt még egy bő fél óra).
A Sanyi nincs oda a sertéshúsért, de nem győzte dicsérni, és azt hiszem, egy kicsit kevesellte az adagot… 🙂