Természetesen nem véletlenül álltam neki a paleo túró elkészítésének, terveim voltak vele. 🙂 Hősiesen bevallom, tekercsnek indult a dolog, de miután nem akart tekeredni a tészta, Sanyi segítségével megoldottuk a gordiuszi csomót, és túrós kocka lett belőle. Az élvezeti értéke ettől egyáltalán nem csökkent, és még pofás is lett… 🙂 Ez egy habkönnyű finomság, senki ne ijedjen meg a tészta vastagságától, mivel nincs benne semmilyen liszt, csak kakaó és tojáshab, tényleg nagyon légies hatása van. A tészta alapötlete innen származik, hasonlót szoktam régebben készíteni „elefánt könnye” néven, lehet, hogy majd előkeresem a receptjét, mert azt tényleg könnyen lehetett tekercselni.
A tészta hozzávalói:
- 1,5 dl kókusztej
- 6 dkg kakaó
- 15 dkg eritrit
- 5 tojás
A kókusztejet elkezdtem felmelegíteni, mikor már forró volt, gyors mozdulatokkal elkevertem benne a kakaót. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét habbá vertem, a sárgáját az eritrittel habosra kevertem. A kakaókrémet a sárgájához kevertem, majd az egészet összeforgattam a tojáshabbal. Egy 25×35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a tésztát, és 180 fokon kb. 15-20 percig sütöttem. A sütőből kivéve egy sütőpapírral bélelt tepsibe borítottam, és amíg kihűlt, letakartam egy nedves konyharuhával.
A túrókrém hozzávalói:
- 27 dkg házi paleo túró (nekem ennyi lett a 10 tojásfehérjéből)
- 200 ml Cocomas kókuszkrém
- 3 ek lágy kókuszzsír
- 4 ek méz (vagy más paleo édesítő)
- 1 citrom héja
- vanília aroma
A hozzávalókat habverővel alaposan összekevertem, és kb. 10-15 percre mélyhűtőbe tettem, hogy a kókuszzsír megdermedve összetartsa a krémet.
A túrókrémet a tészta egyik felére kentem, rászórtam 25 dkg felengedett fagyasztott málnát, majd levágtam a tészta másik felét, és ráborítottam. Hűtőbe tettem kb. másfél órára, tálaláskor porxukorral hintettem meg a tetejét.
Nem mondom, hogy nem macerás, de bőven megéri! 🙂
Nagyon finom! Koszonom a receptet! Annyit valtoztattam, hogy a kakao mennyiseget lecsokkentettem, kb 10g-ra, igy konnyen fel lehet tekerni is.
Örülök, hogy ízlett, nagyon szívesen! 🙂 És köszönöm a tippet! 🙂