Spenótos, shimeji gombás kacsamáj

Nem, én sem tudtam eddig, hogy létezik shimeji gomba. A gombákkal egyébként is hadilábon állok, az a helyzet, hogy nem nagyon szeretem egyiket sem. Lelkesen próbálkozom velük újra és újra, de eddig még nem tört meg a jég. Eddig. 🙂 Ez a shimeji gomba nagyon megtetszett, és leértékelve árulták, így hazahoztuk. Az a helyzet, hogy – szerintem – szinte semmi gomba íze nincsen, ellenben roppanós az állaga, és finom. Nekem találták ki! 🙂

spenotos maj 2_mini

Hozzávalók:

  • 70 dkg kacsamáj
  • 25 dkg spenótlevél
  • 15 dkg shimeji gomba
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • kacsazsír

spenotos maj 3_mini

Elkészítés:

A fokhagymagerezdeket áttöröm, megfuttatom a forró kacsazsíron, majd hozzáadom a megmosott, lecsepegtetett shimeji gombát és a májat. Sózom (egész nyugodtan, nem fog megkeményedni), néha átforgatom, és amikor már majdnem kész a máj, beleszórom a megmosott, lecsepegtetett spenótleveleket, és addig keverem, amíg az összeesik.

spenotos maj 1_mini

Fűszeres, sült sütőtökkel tálaltam.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .